Gratis verzending vanaf €75,00 in NL, BE & DE Wij verzenden CO²-neutraal Op werkdagen voor 12:00 besteld is dezelfde dag verzonden
Uitstekend
  • 8.9 / 10
(1682)
Webwinkel keurmerk
Offerte aanvragen
  1. Home
  2. Veelgestelde vragen
  3. Uitvoering
  4. Welke kwast of roller moet ik gebruiken?

Uitvoering

Hoe krijg ik dat mooie betoneffect op mijn muur?

Heel simpel: breng Kalkverf of Betonlook verf aan met een blokkwast. Doe dat niet te netjes in keurige banen, maar juist met halve maantjes, kruisjes of willekeurige vegen. Laat de kunstschilder in jezelf los en maak er wat moois van. Als je andere verf of een roller gebruikt, dan krijg je het betonlook effect niet. Je muur wordt dan egaal.

Wat zijn dé tips en trucs om mijn muren (streeploos of met betonlook) te schilderen?

Ga je voor een egale muur, kies dan voor krijtverf. Die brengt zelfs de minder handige klusser streeploos aan.
Kalkverf en Betonlook verf breng je niet met een roller aan, want dan blijf je de banen van de roller zien. Voor het mooiste betonlook effect breng je de verf met een (blok)kwast aan. Begin bovenaan in de hoek en werk in een diagonale lijn naar beneden. Je brengt de verf aan door halve maantjes, kruisjes of willekeurige vegen aan te brengen. Check onze Facebook- en Instagrampagina voor handige instructiefilmpjes.

Welke do’s en don’ts zijn er voor het schilderen van houtwerk?

De belangrijkste tip: gebruik altijd een primer! Op houtwerk geeft onze Krijtverf het beste resultaat. Betonlook verf en Kalkverf kunnen ook, maar alleen op oppervlakken die niet intensief gebruikt worden. Dus liever niet bij een tafelblad of kindermeubeltjes. Je moet daarbij altijd rekening houden met naden wanneer je met hout werkt, want als je deze niet behandeld dan ga je deze terugzien. Dat is natuurlijk niet het mooiste effect. Plaats daarom stucgaas op de naden en stuc het oppervlak dicht met stuc wat voor jouw gekozen ruimte geschikt is.

Welke kwast of roller moet ik gebruiken?

Voor kalkverf, betonlook verf en metallic verf gebruik je een blokkwast in maat 3x7 of 3x14. Voor leemverf gebruik je dezelfde kwasten of een roller, afhankelijk van of je een betonlook of egaal effect wilt bereiken. En voor krijtverf en buitenverf gebruik je een roller.

Kan ik mijn wand bijwerken?

Oeps, ik heb mijn wand geschilderd en ik ben niet tevreden over een plek op mijn wand.

Bij alle verven met structuur geldt de regel dat je de wand niet kan bijwerken. Vind je een bepaald gedeelte dus minder mooi? Werk dit dan altijd bij in een nieuwe laag. Je kan niet een klein stukje van de wand bijwerken. Dit ga je altijd terugzien. Dit zie je terug a.d.h.v. kleurverschil of witte vlekken. Om jullie het makkelijker te maken specificeren wij jullie graag welke verfsoorten je niet kan bijwerken: Betonlook verf, Kalkverf, Structuurverf, Melkverf en Leemverf. De enige verfsoort die je kan bijwerken is dus onze Krijtverf.

Ik heb Beton Ciré in mijn badkamer en na een aantal jaar heb ik een vlekje in de hoek?

Je hebt vloeren/ wandendokters die a.d.h.v. kleurspuiten dit gedeelte bijwerken. Is dit de investering niet waard? Kies dan dezelfde kleur die je gekozen hebt. Zorg dan dat je het oppervlak schoonmaakt met onze Beton Ciré reinigingsmiddel. Je kan dan vervolgens het oppervlak licht opschuren wat je niet mooi vindt. Je kan dit doen met een korreldikte van 120. Je kan dan vervolgens het gehele oppervlak opnieuw behandelen met een extra laag Beton Ciré. Deze kan je weer schuren en lakken. Eén laag is in principe voldoende bij restauratie.