Gratis verzending vanaf €75,00 in NL, BE & DE Wij verzenden CO2 neutraal Voor 12:00 besteld, is dezelfde werkdag verzonden
Kleurstalen keuzehulp

Filters

Kleur
Gebruik
Afneembaar
Vochtbestendig
Ruimte
Toepassing

Verf Protect

Geef je verflaag een extra beschermlaag met Verf Protect van Betonlook.nl. Met Verf Protect bescherm je onder andere Betonlookverf en Kalkverf.


Assortiment Filters
Verf Protect Verf Protect
50 gram
€ 12,50
 • 1

Hoe breng je Verf Protect aan?

 • Onze ervaring leert dat Verf Protect de verf niet zo goed tegen vetspetters beschermt. Gebruik Verf Protect alleen in de keuken wanneer het te behandelen deel niet in contact komt met vet. Dus niet direct achter je kookplaat.
 • Breng de beschermende coating pas aan nadat de onderliggende verflaag 24 uur heeft kunnen drogen.
 • Meng de Verf Protect met water en roer dit goed door. Voeg het water in delen toe om klonten te voorkomen.
 • Met een betonlook kwast breng je het mengsel van het poeder en water op de muur aan.
 • Laat de Verf Protect goed drogen voordat je de muur afneemt of voordat er water tegenaan komt.
 • Maak het gebruikte gereedschap schoon.
 • Is het goed droog? Maak het behandelde oppervlak alleen schoon met een lichtvochtige doek, want Verf Protect is waterafstotend maar niet waterdicht. Gebruik geen chemische schoonmaakmiddelen, want dat beschadigt de beschermlaag. Bovendien is het beter voor het milieu.

Hoeveel heb je nodig?

Met een zakje van 50 gram Verf Protect kun je ongeveer 5 m2 behandelen. Voor 50 gram verf heb je een halve liter water nodig. Wil je 50 m2 behandelen? Kies dan voor een zakje van 500 gram en gebruik 5 liter water.

Wat is de droogtijd?

Om vlekken te voorkomen, kun je het beste tot vijf dagen na het aanbrengen van de coating voorzichtig omgaan met het behandelde oppervlak. Zo weet je zeker dat het eindresultaat mooi is en blijft.

Hoe bewaar je Verf Protect het beste?

Je kan Verf Protect wanneer deze niet is aangemengd maximaal een half jaar bewaren, wanneer je hem in een droge omgeving bewaart, bij een temperatuur tussen de 10°C. en 30°C.
Heb je de Verf Protect gemengd met water? Gebruik deze dan direct. Verf Protect aangemengd met water kan niet langer bewaard worden dan twee dagen.

Overige informatie

 • Verf Protect is een op poeder gebaseerde 1-componentencoating. Het is een ecologisch product dat je lang kunt bewaren, zolang je het niet met water aanmaakt.
 • De kleur van het product waarover je de Verf Protect aanbrengt, kan iets donkerder uitpakken. Houd daar rekening mee.
 • Let op: wij raden de Verf Protect bij dampopen producten altijd af. Kalkverf en Betonlook verf, Leemverf en Melkverf zijn producten wat hoort te ademen. Als je hem afsluit kan onze verf dit niet meer. De verf kan dus minder goed vocht reguleren in je woning. Dit is best jammer, omdat onze verf zonder Verf Protect zorgt voor een gezonder leefklimaat. Mocht je het toch willen toepassen? Breng dan altijd maximaal één laag Verf Protect aan.
 • De Verf Protect van Betonlook.nl is het meest geschikt voor het aanmengen van Metallic pigmenten.