Gratis verzending vanaf €75,00 in NL, BE & DE Wij verzenden CO²-neutraal Op werkdagen voor 12:00 besteld is dezelfde dag verzonden
Uitstekend
  • 8.9 / 10
(1683)
Webwinkel keurmerk
Offerte aanvragen

Filters

Kleur
Gebruik
Afneembaar
Vochtbestendig
Ruimte
Toepassing

Spackmessen

Kies ons spackmes voor een professionele afwerking met veelzijdige mogelijkheden en gemakkelijk hergebruik, zodat je jouw project met vertrouwen en precisie kunt voltooien.


Assortiment Filters
RVS Spackmes - 250mm Spackmessen
€ 31,95
RVS Spackmes - 150mm Spackmessen
€ 24,95
RVS Spackmes - 80mm Spackmessen
€ 18,95
RVS Spackmes - 120mm Spackmessen
€ 21,95
RVS Spackmes - 20mm Spackmessen
€ 12,95
RVS Spackmes - 350mm Spackmessen
€ 44,95
  • 1

Op zoek naar stuc gereedschap?

Wanneer je op zoek bent naar stuc gereedschap, zijn er enkele belangrijke overwegingen om in gedachten te houden. In ons assortiment bieden we verschillende soorten stucmessen aan die handig zijn voor jouw specifieke klus.

Het aanbrengen van gips

Stap 1: bij het aanbrengen van gips is het beste om een lijmkam te gebruiken, omdat dit gereedschap je helpt om het gips gemakkelijk en gelijkmatig in een dikte van 3 of 4 mm aan te brengen op de wand. Wanneer je rechtshandig bent, begin dan aan de linker bovenkant van de wand en werk naar de rechterzijde toe, terwijl je het gips altijd van onder naar boven uitsmeert. Als je linkshandig bent, doe je dit precies andersom. Voer deze stap altijd binnen 20 minuten na het aanmaken van het gips uit, zodat het gips flexibel genoeg is om het op deze manier aan te brengen.

Stap 2:
egaliseer het gips met een reilat om oneffenheden op te vullen zonder te veel gips van de eerste laag te verwijderen. Wacht ongeveer 30 minuten tot het gips enigszins is opgestijfd en gebruik dan ons spackmes 350 mm om de laatste afwerking van de wand te perfectioneren. Met dit spackmes kun je nauwkeuriger te werk gaan en de laatste details gladstrijken, waardoor je een vlakke afwerking krijgt.

Laat het gips nu goed uitharden. Voordat je begint met stucen, is het belangrijk dat het vochtpercentage van het oppervlak minder dan 2% bedraagt. Bij het aanbrengen van Beton Ciré op cement is een vochtpercentage van 4% toegestaan, terwijl bij gips een vochtpercentage van 0,5% wordt aanbevolen. Als je het uithardingsproces wilt versnellen voordat je begint met schuren, kun je een bouwdroger huren. Om er zeker van te zijn dat jouw project klaar is voor het aanbrengen van ons product, kun je een eenvoudige vochtmeting uitvoeren.

Zodra het gips volledig droog is, kun je het glad schuren met een korreldikte van 120. We raden aan om een excentrisch roterende schuurmachine te huren voor deze taak.

Het aanbrengen van Ardex R1C

Je bent enthousiast om met onze Ardex R1C aan de slag te gaan en dat begrijpen wij helemaal! Wij zijn zelf ook onder de indruk van dit geweldige product. Ardex is namelijk het ultieme egalisatiemiddel, perfect geschikt voor het egaliseren van zowel wanden als plafonds. Het is tevens na 24 uur al droog! Houd er echter rekening mee dat je Ardex in delen moet aanmengen, omdat het snel droogt en je maximaal 30 minuten hebt om het te verwerken. Volg de instructies en meng de Ardex R1C met de aangegeven hoeveelheid water. Breng vervolgens de Ardex R1C aan met een lijmspaan en gebruik ons spackmes van 350 mm om het oppervlak glad te strijken. Als je na het egaliseren nog steeds oneffenheden ziet, maak het oppervlak dan nat met een voegspons en pleister het nogmaals. Wacht vervolgens tot het droog is en je kunt aan de slag. Ardex R1C is ideaal voor vochtige ruimtes, zoals kelders, toiletten en badkamers, maar kan ook voor algemeen stucwerk worden gebruikt.

Welk spackmes ben ik nodig?

Nu je wand perfect is voorbereid op onze producten, kun je aan de slag met het aanbrengen van onze Beton Ciré. Over het algemeen gebruiken de meeste mensen ons spackmes van 250 mm vanwege de ergonomische handgreep en flexibiliteit, wat het een perfect gereedschap maakt om je klus te klaren. Veel mensen die ermee werken, vinden dit spackmes erg fijn in gebruik. Als je echter meer gedetailleerd werk gaat doen, kun je kiezen voor kleinere spackmessen. Deze kleine hulpmiddelen zorgen ervoor dat je meer tekening krijgt in je Beton Ciré wand of vloer. Bij het kiezen van het formaat van het spackmes is het belangrijk om rekening te houden met het aantal vierkante meters dat je moet bewerken. Hoewel een klein spackmes een prachtig effect kan geven, kan het bij een groot oppervlak veel tijd in beslag nemen om alles af te werken. Weeg dus goed je keuze af voor welk spackmes je wilt gaan.