Gratis verzending vanaf €75,00 in NL, BE & DE Wij verzenden CO2 neutraal Voor 12:00 besteld, is dezelfde werkdag verzonden
Uitstekend
  • 9.1 / 10
(998)
Webwinkel keurmerk

Filters

Kleur
Gebruik
Afneembaar
Vochtbestendig
Ruimte
Toepassing

Primers


Assortiment Filters
Beton Ciré Primer Beton Ciré Primer
1 liter
€ 21,95
BioPrimer BioPrimer
500 gram
€ 19,95
EcoPrimer EcoPrimer
1 liter
€ 21,95
  • 1

Een primer gebruik je als hechtlaag tussen je ondergrond en het product dat je aanbrengt. Er zijn verschillende soorten primers. Je keuze hangt af van de ondergrond en van het product dat je gebruikt. We zetten ze voor je op een rijtje.

Ardex R1C

Voor elke wand geldt dat hij vlak moet zijn voordat je hem gaat afwerken met Beton Ciré. Dat uitvlakken doe je met Ardex R1C. Daarmee maak je al je tegelwanden, gipsplaten en -blokken loeistrak en oersterk. Het is trouwens ook prima spul om je wanden en plafonds mee te behandelen als je niet voor Beton Ciré kiest. In de renovatie en nieuwbouw is het populair omdat het spanningsarm, scheurvrij en zuinig in het gebruik is.

Maar ook voor de doe-het-zelver is het een ideaal product. Lees onze handleiding en een kind kan de was doen. Na ongeveer 24 uur droogtijd kan je de primer aanbrengen.

Tip: als je op een tegelwand bijvoorbeeld kalkverf aan wil brengen, dan kan dat ook met Ardex! Breng eerst de Ardex R1C aan, vervolgens de EcoPrimer en daarna de kalkverf. Voor in de badkamer en het toilet kan je hier het beste de Verf Protect coating overheen aanbrengen.

Epoxy primer 2K

Dit is de ideale primer voor meubels en vloeren, speciaal voor gladde ondergronden zoals beton en hout. De epoxy primer 2K zorgt voor een egale, stevige en waterdichte hechtlaag. Je gebruikt hem altijd in combinatie met quartszand 0,1-0,3. Dat zorgt voor een stevige en korrelige structuur. Breng de Epoxy primer 2K aan en strooi het quartszand over de primer als die nog nat is. Je verbruikt ongeveer 25 kilo quartszand per 10-15 m2. Van de primer heb je ongeveer 5 kilo nodig voor 10-12 m2.

BioPrimer

De BioPrimer van betonlook.nl is speciaal ontwikkeld voor het voorbereiden van ondergronden voor het gebruik van andere betonlook producten. De BioPrimer zorgt voor een gelijkmatige zuiging van de ondergrond en geeft hierdoor een betere dekking van je eindafwerking. Door het gebruik van ecologische grondstoffen is het 100% CO² neutraal en gebruikersvriendelijk!

Beton Ciré Primer

De Beton Ciré Primer doet ongeveer hetzelfde als de EcoPrimer, maar deze primer is speciaal gemaakt voor een afwerking met Beton Ciré. Maar dat vermoedde je al, gezien de naam. Ook deze primer breng je aan met een kwast of roller. Eventueel verdun je de primer met 10% water. Beton Ciré Primer is lekker zuinig in gebruik: je hebt ongeveer een liter nodig voor 10 m2. En we kunnen ons voorstellen dat je staat te popelen om met het aanbrengen van de Beton Ciré te beginnen, maar je moet toch echt 6-12 uur wachten om de primer te laten drogen.

EcoPrimer

De EcoPrimer zorgt voor een gelijkmatige zuiging van de ondergrond. Daardoor heeft je eindafwerking een betere dekking. De primer is ideaal voor zuigende ondergronden als gips of gesausde wanden. Waarom hij EcoPrimer heet? De primer is door het gebruik van ecologische grondstoffen 100% CO2-neutraal. Dus goed voor het milieu. De primer is ook gebruiksvriendelijk: je brengt het gemakkelijk aan met een brede kwast of roller. Eventueel verdun je het met 20% water. Is de ondergrond heel erg zuigend, dan breng je een tweede laag aan. Je hebt ongeveer een liter nodig voor 6-8 m2.

En nu?

We begrijpen het als je door de bomen het bos niet meer ziet. Daar weten we wel raad op. We maakten diverse handleidingen en instructievideo’s voor je en onze adviseurs zitten klaar om al je vragen te beantwoorden. Dus geen (keuze)stress, het komt altijd goed.

Is het gelukt en ben je hartstikke trots op het eindresultaat? Onze volgers en wij genieten graag met je mee op social media. Dus tag ons even, dan liken of delen we jouw resultaat op Instagram en Facebook. En als je daar toch bent: je vindt er ook hele handige tips en voorbeelden.