Gratis verzending vanaf €75,00 in NL, BE & DE Wij verzenden CO2 neutraal Voor 12:00 besteld, is dezelfde werkdag verzonden
Uitstekend
  • 9.1 / 10
(998)
Webwinkel keurmerk
  1. Home
  2. Veelgestelde vragen
  3. Uitvoering

Uitvoering

Hoe krijg ik dat mooie betoneffect op mijn muur?

Heel simpel: breng de kalkverf of betonlook verf aan met een blokkwast. Doe dat niet te netjes in keurige banen, maar juist met halve maantjes of willekeurige vegen. Laat de kunstschilder in jezelf los en maak er wat moois van. Als je andere verf of een roller gebruikt, dan krijg je het betonlook effect niet. Je muur wordt dan egaal.

Wat zijn dé tips en trucs om mijn muren (streeploos of met betonlook) te schilderen?

Ga je voor een egale muur, kies dan voor krijtverf. Die brengt zelfs de minder handige klusser streeploos aan.
Kalkverf en betonlook verf breng je niet met een roller aan, want dan blijf je de banen van de roller zien. Voor de mooiste betonlook breng je de verf met een (blok)kwast aan. Schilder eerst de randen en ga dan los met halve maantjes, kruisjes of willekeurige vegen. Check onze Facebook- en Instagrampagina voor handige instructiefilmpjes.

Welke do’s en don’ts zijn er voor het schilderen van houtwerk?

De belangrijkste tip: gebruik altijd een primer! Op houtwerk geeft onze krijtverf het beste resultaat. Betonlook verf en kalkverf kunnen ook, maar alleen op oppervlakken die niet intensief gebruikt worden. Dus liever niet bij een tafelblad of kindermeubeltjes.

Welke kwast of roller moet ik gebruiken?

Voor kalkverf, betonlook verf en metallic verf gebruik je een blokkwast in maat 3x7 of 3x14. Voor melkverf en leemverf gebruik je dezelfde kwasten of een roller, afhankelijk van of je een betonlook of egaal effect wilt bereiken. En voor krijtverf en buitenverf gebruik je een roller.