Gratis verzending vanaf €75,00 in NL, BE & DE Wij verzenden CO²-neutraal Op werkdagen voor 12:00 besteld is dezelfde dag verzonden
Uitstekend
  • 8.9 / 10
(1682)
Webwinkel keurmerk
Offerte aanvragen
  1. Home
  2. Alles over Japandiverf
  3. Creëer een Japandi interieur

Zo creëer je een Japandi interieur

Het is misschien al duidelijk geworden dat natuur een centrale rol speelt in de Japandi woonstijl. Deze stijl omarmt de schoonheid van natuurlijke materialen zoals linnen, wol en hout. Maar er is meer dan alleen materiaal; contrast speelt ook een cruciale rol. Denk aan het samenspel van verschillende texturen, vormen en materialen om een boeiende esthetiek te creëren. Naast de vertrouwde beige tinten voelen ook donkerbruin, zoals walnoothout, en zwart zich helemaal thuis in deze stijl. Deze diepe, contrasterende kleuren vormen een eerbetoon aan de Japanse inspiratiebronnen.

1. Gevoel & Uitstraling Japanse woonstijl


Bij betonlook.nl draait alles om eenvoudige stijl. Dit past perfect bij de Japanse woonstijl, die bekend staat om zijn subtiele schoonheid en eenvoudige elegantie. In de Japanse woonstijl draait alles om balans in het interieur, maar wat zijn nog meer belangrijke aspecten? We vertellen je er graag meer over.

Het creëren van rust en harmonie in je woonruimte
We delen graag enkele tips om harmonie toe te passen in je interieur. Een van de belangrijkste aspecten is het minimaliseren van rommel. Begin met het opruimen van je spullen en zorg voor voldoende opbergruimte. Minimaliseer overtollige items.

Integreer rustige kleuren in je interieur, afgewisseld met natuurlijke materialen zoals hout, steen en bamboe. Deze materialen brengen een gevoel van verbondenheid met de natuur en dragen bij aan een rustige sfeer.

Maak optimaal gebruik van daglicht in je woonruimte om een rustige en serene sfeer te behouden. Laat bijvoorbeeld je linnen gordijnen open en creëer een mooi samenspel tussen daglicht en je interieur. Voeg hier strategisch planten aan toe. Met strategisch bedoelen we dat je planten kiest die geschikt zijn voor jouw specifieke plek in huis.

Je kunt ook denken aan het gebruiken van geur. Geuren kunnen een krachtige invloed hebben op de sfeer in huis. Kies voor ontspannende geuren zoals vanille of lavendel om een rustige sfeer te creëren. Voeg hier nog een aantal comfortabele zitplekken aan toe, waar je met een kopje thee helemaal tot rust kunt komen en kunt genieten van de ontspannen sfeer die jij hebt gecreëerd.

Japandiverf koffiehoek betonlook nl beige Kalkverf

2. Kwaliteit & Duurzame materialen


In de Japanse woonstijl is het van belang om materialen te kiezen die duurzaam zijn en lang meegaan. Het is daarom een goed idee om materialen te hergebruiken of bewust te kiezen voor materialen waarvan je weet dat ze een lange levensduur hebben.

Integreer producten met een lange levensduur
Heb je die prachtige beige kleur gevonden die je op je muren wilt gebruiken? Dan is het nu tijd om je woning te gaan stylen. Als je een interieur wilt inrichten volgens de principes van de Japanse woonstijl, is het essentieel om te kiezen voor duurzame materialen. Ga dus voor materialen die lang meegaan of een minimale impact hebben op onze planeet tijdens het productieproces.

Hier komt dus weer het principe naar voren van eenvoud, natuurlijkheid en de lange levensduur. Het is belangrijk dat je materialen kiest die binnen de EU worden geproduceerd en mogelijk gerecycled zijn. Als je voor hout kiest, kun je bijvoorbeeld hout selecteren met het FSC-label, wat aangeeft dat het afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen. Voor bamboe is het handig om bamboe te kiezen uit Portugal, omdat de scheepvaart, eerlijk gezegd, intens vervuilend is. Je kunt ook steen toepassen binnen je interieur, zoals graniet, leisteen of marmer, die gelukkig goed verkrijgbaar zijn in Europa. Gebruik voor beddengoed en gordijnen materialen zoals katoen of linnen. Dit zijn natuurlijke materialen die, net als onze verf, ademend zijn, duurzaam en prettig aanvoelen.

Als laatste kun je producten gebruiken zoals kurk. Kies bijvoorbeeld voor een accentmuur van kurk of misschien zelfs een gietvloer op basis van kurk om het helemaal af te maken. Op deze manier integreer je producten met een lange levensduur en draag je bij aan een duurzamere leefomgeving, in lijn met de Japanse woonstijl.

  • Bamboe, afkomstig uit Portugal
  • Hout, gerecycled of FSC gecertificeerd
  • Steen, zoals natuursteen, graniet of marmer
  • Katoen en linnen, voor zowel beddengoed als gordijnen
  • Kurk, is niet alleen geschikt voor wijn maar ook geschikt als wandbekleding of vloeren.
Japanse woonstijl JV 736 Kōhīkōnā
Eenvoud in stijl 38 Unieke Japandiverf kleuren Vanaf €32,95 per kilogram verf

3. Natuur & Natuurlijk licht


Breng de natuur naar binnen. In de Japanse woonstijl speelt de natuur een essentiële rol. Dit zie je niet alleen terug in de materiaalkeuze, maar ook in het streven naar natuurlijk licht in je woning en natuurlijk de planten die je in huis kunt plaatsen.

We hebben hierboven al uitgelegd dat het belangrijk is om planten te kiezen die passen bij de plek in jouw interieur, zodat ze lang meegaan. Dit is vooral van belang als je al in een bestaande woning woont, omdat de ramen dan al zijn geplaatst zonder jouw invloed. Ga je een nieuw huis bouwen met Japanse woonstijl elementen? Dan moet je met verschillende aspecten rekening houden om optimaal gebruik te maken van natuurlijk licht.

In de Japanse woonstijl is het gebruikelijk om de belangrijkste leefruimtes op het zuiden te plaatsen, zodat ze gedurende de dag veel natuurlijk daglicht ontvangen. Daarnaast worden vaak grote ramen en glazen deuren gebruikt om natuurlijk licht binnen te laten, waardoor je verbondenheid voelt met de buitenomgeving. Dit is een cruciaal aspect in de Japanse woonstijl.

In Japan worden shoji-panelen veel gebruikt. Dit zijn schuifdeuren van hout met rijstpapier (washi), waarmee je daglicht binnenlaat terwijl je toch privacy en een rustige uitstraling behoudt. Het rijstpapier sluit de ruimte niet volledig af en laat lucht door, wat het praktische aspect van de Japanse woonstijl benadrukt. In Europa kun je vergelijkbare materialen zoals linnen gebruiken, die ook daglicht doorlaten maar de ramen niet volledig afsluiten, waardoor een luchtige en functionele sfeer ontstaat.

In Japan worden daarnaast veel open ruimtes gebruikt, waardoor natuurlijk licht gemakkelijk kan doorstromen naar andere delen van het huis. Dit effect kun je in Europa bereiken door gebruik te maken van dakramen en lichtkokers.

Japandiverf JV 736 Kōhīkōnā warm beige betonlook nl

4. Kleurgebruik & Vormen


Kleurgebruik en vormgeving spelen inderdaad een belangrijke rol bij het creëren van een Japandi-interieur. We zullen je in de volgende alinea uitleggen welke kleuren geschikt zijn binnen de Japanse woonstijl en welke vormen je het beste kunt toepassen.

Het kleurgebruik van de Japanse woonstijl
In de Japanse woonstijl worden vaak natuurlijke en rustgevende kleuren gebruikt, zoals verschillende tinten wit, beige of warmgrijs en zachte natuurtinten zoals terracotta of groen. Deze kleuren dragen bij aan een gevoel van rust en harmonie in de ruimte en zorgen voor een rustige sfeer met een sereen gevoel. Het is belangrijk om te streven naar een evenwichtige combinatie van deze kleuren, waarbij één of twee kleuren als hoofdkleur dienen en de andere kleuren als accenten worden gebruikt. Je kunt ook simpelweg de 60-30-10 regeling aanhouden, zoals hier uitgelegd om een Japandi interieur te creëren.

Welke vormen kun je toepassen?
Wat vormen betreft, worden in een Japandi-interieur vaak eenvoudige en organische vormen gebruikt. Rechte lijnen worden afgewisseld met zachtere, gebogen vormen om een gevoel van balans en dynamiek te creëren. Denk aan meubels met strakke lijnen en minimalistische ontwerpen, gecombineerd met organische vormen zoals ronde tafels, gebogen stoelen of organisch gevormde decoratieve objecten. Het doel is dat de vormen elkaar mooi aanvullen in de ruimte voor een rustige en gebalanceerde sfeer.

Benieuwd naar hoe je een organische Beton Ciré tafel kunt maken? Klik hier voor wat inspiratie.

Japandiverf kleurstalen 705 Morgenfrisk 736 Kōhīkōnā 858 Shou Sugi Ban min

5. Accesoires & Decoratie

Tot slot is het handig om accessoires en decoratie met een functie te gebruiken in je interieur. Denk bijvoorbeeld aan boeken, vazen en theepotten, of wellicht die eerste opbergmand waarmee je de sfeer in je ruimte rustig houdt. Door zorgvuldig gekozen accessoires toe te voegen, geef je je interieur niet alleen een persoonlijk tintje, maar voeg je ook functionaliteit toe aan de ruimte. Zo maak je van je huis een plek waar rust, harmonie en schoonheid samenkomen in de Japanse woonstijl.

De mooiste Japandi kleuren van betonlook.nl

JV 710 Washi Japandiverf 60%
1 kilo
€ 33,95
JV 735 Lykke Japandiverf 60%
1 kilo
€ 33,95
JV 736 Kohikona Japandiverf 30%
1 kilo
€ 33,95
JV 755 Origami Japandiverf 30%
1 kilo
€ 33,95
JV 776 Nosturi Japandiverf 30%
1 kilo
€ 35,95