Gratis verzending vanaf €75,00 in NL, BE & DE Wij verzenden CO²-neutraal Op werkdagen voor 12:00 besteld is dezelfde dag verzonden
Uitstekend
 • 8.9 / 10
(1682)
Webwinkel keurmerk
Offerte aanvragen
 1. Home
 2. Alles over Japandiverf

Alles over Japandiverf

Ontdek de fascinerende wereld van Japandiverf op betonlook.nl. Met maar liefst 38 inspirerende kleuren biedt onze Japandiverf een rijk palet aan mogelijkheden. Welke tinten omvat deze kleurlijn en wat verbindt ze met de Japanse woonstijl? We nodigen je uit om met ons mee te reizen door Japan, waarbij we de ontstaansgeschiedenis van deze kleurnamen verkennen, de redenen achter de opzet van deze unieke kleurlijn bespreken, en de drijfveren achter onze keuze om deze verflijn te creëren toelichten, oftwel stay tuned om hier wat meer over te weten te komen.

Betonlook.nl x Japandi Interior


Laten we bij de basis beginnen. Wist je dat de Scandinaviërs veel inspiratie voor wonen uit Japan haalden? Ze waren namelijk zeer geïntrigeerd door dit land, zijn winkels en cultuur. Bij betonlook.nl begrijpen we dit maar al te goed.

Liefde voor de natuur
Wat de Japanse en Scandinavische woonstijlen gemeen hebben, is hun liefde voor de natuur, wat duidelijk tot uiting komt in hun ontwerpen. In Japan wordt ook veel belang gehecht aan bewuste keuzes maken, wat perfect aansluit bij onze eigen overtuigingen. Een kenmerk van de Japanse woonstijl is een bescheiden interieur dat niet overdreven is.

Hoe creëer je een bescheiden en minimalistich interieur?
We snappen best dat het heel aannemelijk klinkt: een bescheiden en minimalistisch interieur. Alleen hoe haal jij deze tijdloze woonstijl in je eigen huis? We geven je alvast een aantal tips hoe je eenvoudig een ontspannen sfeer in je huis haalt zonder daarmee het klimaat teveel te schaden.

 • 97% ecologische Japandiverf
 • Matchende kleuren met onze Beton Ciré
 • Vernieuwd kleurenassortiment wat aansluit bij de Japanse woonstijl
 • Maak gebruik van de 60-30-10 regeling dankzij onze vernieuwde productpagina
Japandi muurverf x betonlook nl

Het maken van de bewuste keuzes

In de Japanse woonstijl is het van essentieel belang om bewust te kiezen. Dit geldt ook voor accessoires en meubels. Heb je het meubelstuk werkelijk nodig en is het functioneel? Waar plaats je bijvoorbeeld een mooi wollen kleed of waar pas je bijvoorbeeld zwartgebrand hout toe? In Japan wordt bijvoorbeeld de Shou Sugi Ban techniek toegepast, wellicht ken je deze technieknaam al van een verfkleur uit ons assortiment. De Shou Sugi Ban techniek wordt gebruikt voor wand- en gevelbekleding. Het betreft een methode waarbij hout wordt gebrand, waardoor er geen onderhoud nodig is. Deze methode zorgt ervoor dat het hout zijn prachtige staat behoudt. Aan de hand van dit voorbeeld kan worden opgemerkt dat het voor Japanners van groot belang is om bewuste keuzes te maken. Hoe kun jij dit doen met onze verf?

De keuze voor Japandiverf

We gaan je nu alles vertellen over hoe je bewuste keuzes kunt maken op het gebied van wandafwerking met onze Japandiverf. De Japandiverf is de nieuwste verflijn van betonlook.nl, geïnspireerd op de Japanse woonstijl. Deze verflijn is niet alleen duurzaam en ecologisch verantwoord, maar sluit ook naadloos aan op de Japanse interieurs. Als je op zoek gaat naar inspiratiefoto's van Japanse interieurs, zul je veel natuurtinten tegenkomen. Op de wanden zie je voornamelijk beige, warmbeige, latte en warmbruine tinten. Deze tinten kun je bewonderen in onze Japandiverf 60% regeling en de Japandiverf 30% regeling.

In de Japanse woonstijl wordt vaak diepte toegevoegd aan een ruimte door gebruik te maken van donkere kleuren. Dit wordt doorgaans bereikt door middel van donkere accessoires, schilderijen of een accentmuur. De geschikte donkere muurkleuren om meer diepte te creëren in je Japanse interieur zijn te vinden volgens de 10% regeling.

De 60-30-10 regeling


We kunnen ons goed voorstellen dat je misschien nog niet bekend bent met de 60-30-10 regel. We leggen je graag uit hoe het toepassen van deze regel voor jouw intereiur van betekenis kan zijn en waarom het zo goed aansluit bij de Japanse woonstijl.

Eenvoud in stijl
Voor degenen die ons op de vt wonenendesign beurs hebben gezien, weten dat bij betonlook.nl eenvoud in stijl centraal staat. Hoe behoud je een eenvoudige uitstraling in je interieur, terwijl het toch warm en stijlvol blijft? Dat leggen we je nu uit.

De 60-30-10 regel
De 60-30-10 regel sluit naadloos aan op eenvoud. Het is een eenvoudige regel die je in elke ruimte van je huis kunt toepassen en perfect past bij de Japanse woonstijl. Je begint met de basiskleur, die 60% van de kamer beslaat, gevolgd door de 30% kleur, die je voor 30% in je ruimte kan toepassen, en ten slotte de 10% als secundaire kleur die dient als accent in je interieur. Dit hoeft niet per se met onze Japandiverf te gebeuren; je kunt ook denken aan prachtige woonaccessoires om de secundaire kleur in de ruimte naar voren te brengen.

 • 60% geldt als de primaire kleur binnen je interieur
 • 30% laat deze kleur voor 30% terugkomen in je interieur
 • 10% de ideale kleur voor een prachtige accentmuur, geef je interieur dat extraatje
 • Met deze ideale regeling zorg je dat je een gebalanceerd kleurenpallet in je interieur haalt
DSC 0700 min

Een aantal handige tips

Als het om onze Japandiverf gaat, kun je de 60% gebruiken als hoofdkleur voor de kamer. Deze kleur kan worden toegepast op muren, plafonds, deuren en zelfs meubels om een rustige uitstraling te creëren. De 30% kleur kun je vervolgens voor 30% van de ruimte gebruiken. Het is raadzaam om een kleur te kiezen die dicht bij de hoofdkleur ligt, maar dan net even iets anders is. Bijvoorbeeld, als je een lichtbeige tint kiest als basiskleur (60%), zou je kunnen overwegen om een lattekleur (30%) te gebruiken. Wil je een interieur met meer uitstraling en warmte? Dan zou je bijvoorbeeld 820 Ofuro kunnen gebruiken als basiskleur en 836 Geijutsu als secundaire kleur.

Hoe werkt Japandiverf?

Onze Japandiverf wordt op kleur gemengd met de originele Kalkverf, waardoor deze 97% ecologisch is. De basis van de verf bestaat uit natuurlijke ingrediënten, waaronder water en kalk. Met droge natuurlijke pigmenten kun je zelf de Japandiverf op kleur mengen. Benieuwd hoe je Kalkverf op kleur mengt? Lees het hier.

Het is belangrijk om te weten dat onze Kalkverf een vaste, schone ondergrond vereist die vrij is van vet en vuil. Vanwege zijn ecologische samenstelling is onze Kalkverf gevoelig voor de ondergrond. Het is essentieel dat de ondergrond uit één materiaal bestaat voordat je deze verf aanbrengt. Onze Kalkverf is namelijk erg gevoelig voor zuiging. Op het moment dat de ondergrond uit verschillende materialen bestaat, kan de zuiging per materiaal verschillen. Bijvoorbeeld, hout heeft een andere zuiging op onze Kalkverf dan een net gestucte wand, terwijl een wand die al gesausd is met latex al meer afgesloten is van zuiging. Als je geen kleurverschil wilt, zorg er dan voor dat je ondergrond uit één materiaal bestaat. Benieuwd naar welke ondergronden geschikt zijn voor onze Japandi/ Kalkverf, lees het hier.

97% ecologisch Unieke kleurlijn Japandiverf De verf is verdunbaar met 20% water

Is Japandiverf moeilijk?

Eigenlijk is Japandiverf in alle opzichten gemakkelijk. Het kiezen van de perfecte kleur is eenvoudig dankzij onze selectie op de productpagina volgens de 60-30-10 regel. Als je een veilige hoofdkleur wilt, kies dan een kleur uit de 60% regeling. Wil je een iets gedurfder of warmer interieur, dan kun je gerust een kleur kiezen uit de 30% regeling. Het kiezen van de juiste kleur wordt dus een fluitje van een cent; maar hoe zit dit met het aanbrengen?

Ook het aanbrengen van onze Japandiverf is buitengewoon eenvoudig. We raden je aan om altijd de volledige instructies te lezen voordat je aan je project begint. Hier volgt een beknopte uitleg over hoe je onze Japandiverf kunt aanbrengen:

Stap 1: begin altijd met het aanbrengen van de EcoPrimer. Deze primer zorgt voor een uitstekende hechting tussen de ondergrond en onze Japandiverf.

Stap 2: meng de Japandiverf op kleur. Combineer droge pigmenten met water volgens de aangegeven verhouding. Voor elke kilogram pigmenten voeg je 50 tot 100 ml water toe. Dus voor een zakje pigmenten voor 1 kg Japandiverf meng je de kleurpigmenten met 50 tot 100 ml water. Voor een blik van 4 kg verf meng je de pigmenten met 200 tot 400 ml water. Het exacte aantal gebruikte water hangt af van de gekozen verfkleur. Bij lichtere kleuren heb je mogelijk minder water nodig dan bij bijvoorbeeld terracotta of donkergroene tinten.

Stap 3: voeg het mengsel van kleurpigmenten toe aan de verf en begin met het aanbrengen van de Japandiverf. Gebruik hiervoor onze 3x14 cm blokkwast van betonlook.nl. Begin in een hoek en werk in diagonale lijnen naar beneden. Voor een bijzonder effect kun je halve maantjes of kruisjes maken. Als je liever een rustige uitstraling wilt, maak dan lange, gelijkmatige streken met je kwast. Laat deze laag minimaal 8 uur drogen.

Stap 4: Breng de tweede laag aan volgens het gewenste patroon. Laat opnieuw drogen en bewonder het prachtige resultaat van jouw Japandiverfproject!

Snel naar onze bestverkochte kleuren toe?

JV 705 Morgenfrisk Japandiverf 60%
1 kilo
€ 33,95
JV 707 Kiyomi Japandiverf 60%
1 kilo
€ 33,95
JV 710 Washi Japandiverf 60%
1 kilo
€ 33,95
JV 850 Fjord Japandiverf 60%
1 kilo
€ 33,95
JV 738 Norrebro Japandiverf 30%
1 kilo
€ 35,95

Kleurkeuzestress, niet bij betonlook.nl


Het selecteren van de juiste tint kan soms een uitdaging zijn, vooral wanneer je alleen vanaf een beeldscherm werkt. We raden je aan om eens verschillende kleuren te bekijken op zowel je mobiele apparaat als je laptop. Het kan namelijk zijn dat er kleurverschil optreedt tussen hoe je mobiel en je laptop de kleuren weergeven.

Het kiezen van de perfecte tint

Om ervoor te zorgen dat je de juiste tint voor je project kiest, moedigen we je aan om eerst een kleurstaal te bestellen of een kleurtester te gebruiken. Op deze manier kun je direct zien hoe de kleur eruit ziet in combinatie met de lichtinval in jouw ruimte. Onze kleurstalen worden met zorg voor jou gemaakt in ons betonlook magazijn. We mengen eerst de verf voor je op kleur en brengen vervolgens twee lagen aan op de kleurstalen. Op deze manier kun je niet alleen de textuur van de verf goed zien, maar ook de kleurechtheid beoordelen.

Helemaal het gevoel krijgen met onze Japandiverf? Ga dan aan de slag met de kleurtester van betonlook.nl. Je ervaart hiermee hoe het is om onze verf aan te brengen. De ultieme gebruikerservaring dus!

 • Weg met kleurkeuzestress
 • Kleurstalen met origineel product
 • Handgemaakte kleurstalen vanaf €1.25
 • Hulpmiddel om tot de juiste kleur te komen
Beton Ciré kleuren betonlook nl

Voordelen bestellen kleurstaal

Aan het bestellen van een kleurstaal zitten veel voordelen aan verbonden. We leggen ze je hieronder één voor één uit.

 1. Bekijk de kleur in je eigen ruimte: met een kleurstaal kun je de exacte kleur zien in de omgeving waarin je gaat schilderen.
 2. Voorkom teleurstellingen: beoordeel de kleurechtheid thuis om onverwachte verrassingen te voorkomen.
 3. Beoordeel de textuur: onze kleurstalen stellen je in staat om niet alleen de kleur, maar ook de textuur van de verf te beoordelen.
 4. Vergelijk met je bestaande kleuren: vergelijk de kleur van de staal met de tinten die je al in je interieur hebt om ervoor te zorgen dat het goed bij elkaar past.
 5. Maak een weloverwogen beslissing: door kleurstalen te bestellen, kun je een weloverwogen keuze maken en volledig tevreden zijn met het resultaat van je project.

Denk goed na voordat je onze verf bestelt. Zorg ervoor dat je goed voorbereid bent, een begroting hebt gemaakt en de juiste kleur hebt gekozen voordat je aan je project begint. Op die manier kun je met 100% tevredenheid van je project genieten!

Hoeveel Japandiverf heb ik nodig?

Met 1 kg Japandiverf kun je doorgaans ongeveer 4 tot 5 m² wandoppervlak in twee lagen bedekken, afhankelijk van de verdunning die je gebruikt. Dat betekent dat je met een kleine hoeveelheid verf al een behoorlijke oppervlakte kunt verven! Als je bijvoorbeeld een oppervlakte van 10 m² wilt schilderen, heb je slechts 2 tot 3 kg Japandiverf nodig. En zelfs dan hou je waarschijnlijk nog wat over voor andere projecten. Houd er wel rekening mee dat deze schatting gebaseerd is op gladde wanden. Als de wanden niet helemaal glad zijn, zoals bij spack of spachtelputz, kan het verbruik iets hoger liggen. Maar laat dat je niet ontmoedigen – met onze Japandiverf heb je al snel een prachtig resultaat!

Ontdek intense kleuren en kwaliteit van onze Japandiverf
De prijzen van onze Japandiverf variëren tussen €33,95 en €38,95. Misschien vraag je je af waarom de ene kleur duurder is dan de andere. Dat leggen we graag uit! De variatie in prijzen komt voort uit de diversiteit aan kleurpigmenten die we gebruiken. Soms zijn bepaalde pigmenten duurder in de inkoop, maar ze bieden wel de mogelijkheid om prachtige verfkleuren te ontwikkelen. We streven ernaar om een breed scala aan kleuren aan te bieden die perfect passen bij de Japanse woonstijl. Deze toevoeging aan ons assortiment zien we dan ook als een verrijking. Je kunt erop vertrouwen dat je altijd een hoogwaardig product krijgt dat perfect past bij jouw visie op de Japanse woonstijl. Laat je dus niet afschrikken door de variërende prijzen, maar zie het als een garantie voor kwaliteit en diversiteit!