Gratis verzending vanaf €75,00 in NL, BE & DE Wij verzenden CO²-neutraal Op werkdagen voor 12:00 besteld is dezelfde dag verzonden
Uitstekend
  • 8.9 / 10
(1683)
Webwinkel keurmerk
Offerte aanvragen

Kalkverf op meubels | Minimalisme & Design

Laat je meubels stralen met de Kalkverf van betonlook.nl! Geef je meubelstukken een persoonlijke touch en een vleugje minimalistische elegantie met onze prachtige Kalkverf. Het aanbrengen van Kalkverf op meubels vergt slechts wat voorbereiding, maar de beloning is een interieur dat straalt van 'eenvoud in stijl', naadloos aansluitend bij onze kenmerkende betonlook-visie.

Stap 1: voorbereiding Kalkverf op meubels


Zorg ervoor dat je meubels zijn gemaakt van het juiste materiaal voordat je aan je project begint. Onthoud dat Kalkverf niet goed hecht op meubelstukken met een coating, dus let hierop bij je keuze. Het gebruik van watervast MDF is ideaal voor onze Kalkverf, waardoor je verzekerd bent van een prachtig resultaat.

Maak een ontwerp

Het allereerste wat je moet doen wanneer je je eigen meubel wilt ontwerpen, is een ontwerp maken. Zorg ervoor dat je nauwkeurig de afmetingen van de oppervlakken opmeet die je gaat gebruiken. Als voorbeeld hebben we een kast van home.byroos gebruikt, die haar kast op maat heeft besteld bij opmaatzagen.nl. Je krijgt hierdoor een volledig bouwpakket thuisgestuurd. Benieuwd hoe zij hiermee aan de slag zijn gegaan? Bekijk hier korte reels van hun project!

Met onze Kalkverf kun je allerlei soorten kasten maken. Of je nu je oude kast wilt opknappen of volledig zelf een kast wilt ontwerpen, de keuze is aan jou. Zorg er wel voor dat je kiest voor ondergronden die goed absorberend zijn, zoals:

  • Onbehandeld hout
  • Ruw vurenhout
  • Gipsplaten
  • Populieren multiplex

''Wil je er absoluut zeker van zijn dat je geen naden ziet? Sluit dan het volledige hout af met gips. Voor extra zekerheid kun je ook stucgaas op de naden plaatsen voordat je gaat stucen. Dit helpt schuurvorming te voorkomen door het uitzetten van het hout.''

Ontwerp opmaatkast betonlook nl x aterlieciré

Stap 2: Aanbrengen van de primer


Fantastisch, stap 1 is voltooid en alle naden zijn netjes dichtgemaakt, waardoor ze niet langer zichtbaar zijn. Nu is het tijd om onze EcoPrimer aan te brengen. In deze stap laten we je graag zien hoe je dit het beste kunt doen.

Nu we de naden hebben gedicht, is het tijd om de EcoPrimer aan te brengen. Deze stap is van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat de Kalkverf goed hecht en een mooi egaal resultaat geeft. Voor een kast raden we aan om de EcoPrimer niet te verdunnen, omdat deze primer in staat is om kleine oneffenheden en imperfecties te verbergen.

Het aanbrengen van de EcoPrimer is eenvoudig. Zorg ervoor dat je een goede kwaliteit kwast of blokkwast gebruikt, afhankelijk van de grootte en vorm van de oppervlakken die je gaat behandelen. Begin met het aanbrengen van onze EcoPrimer in de hoeken met onze Betonlook kwast 2/21 mm. Je kunt vervolgens de EcoPrimer aanbrengen op de grotere oppervlakken met een blokkwast, zodat de EcoPrimer overal gelijkmatig verdeeld wordt. Je garandeerd hiermee een nauwkeurige afwerking.

Om eventuele imperfecties in de ondergrond te verbergen, raden we aan om twee lagen EcoPrimer aan te brengen. Zorg ervoor dat elke laag goed droog is voordat je de volgende laag aanbrengt. Raadpleeg altijd de volledige gebruiksaanwijzing voor optimale toepassing van de EcoPrimer.

Aanbrengen van de Eco Primer betonlook nl

Stap 3: Kalkverf aanbrengen


Het is nu tijd voor het echte werk! In stap 3 laten we je zien hoe je Kalkverf op meubels kunt aanbrengen. Dit is eigenlijk een vrij eenvoudig klusje, omdat je het juist een beetje imperfect mag doen. Onze Kalkverf doet daar helemaal niet moeilijk over... Het wordt juist prachtig!

Het creëren van eenvoud in stijl

Breng de Kalkverf op je meubels aan in twee lagen met behulp van de blokkwast. Begin bij de hoekjes en op de naden. Werk stap voor stap je meubelstuk af, want onze Kalkverf mag niet opdrogen tijdens de laag. Het is dus geen goed idee om eerst alle hoekjes te verven en vervolgens pas met de binnenkant te beginnen, omdat de hoeken mogelijk al droog zijn voordat je aan de binnenkant begint. Het is beter om van boven naar beneden te werken en je meubelstuk in één keer af te werken. Wil je meer inspiratie? Bekijk dan de reel van Interiorbyamb, waarin ze haar kast heeft geschilderd! Je ziet hoe ze in één vloeiende beweging verder werkt, zonder dat de Kalkverf de kans krijgt om op te drogen. Het resultaat is prachtig! Door je meubelstuk dezelfde kleur als de wand te geven, creëer je rust in je interieur en breng je de minimalistische woonstijl naar binnen wat naadloos aansluit op ons thema 'eenvoud in stijl'. De kleur op de foto is trouwens onze magische kleur KLV 203 Camille.

  • Handig stappenplan
  • Gemakkelijk aan te brengen
  • Milieuvriendelijke oplossing voor jouw meubels
  • Dankzij de coating ook geschikt om af te nemen
Kalkverf op een maatwerk kast betonlook nl
Design opmaat kast betonlook nl kleur Camille

Minimalisme & Design

Ontdek de mooiste Kalkverf tinten voor jouw interieur bij betonlook.nl

Ontdek hier de trendy kleuren voor Kalkverf op meubels

1 liter
€ 33,95
Klv 202 Lin Plus Kalkverf
1 liter
€ 33,95
Klv 203 Camille Kalkverf
1 liter
€ 33,95
Klv 205 Crème Kalkverf
1 liter
€ 33,95
Klv 208 Plage Kalkverf
1 liter
€ 33,95

Jouw adres voor Kalkverf op meubels


Bij betonlook.nl ben je aan het juiste adres om je meubels om te toveren tot ware blikvangers. Geef je meubelstuk dezelfde kleur als de wand en breng die verfijnde, minimalistische uitstraling snel en gemakkelijk in huis, met een knipoog naar het milieu. Ontdek nu onze exclusieve Kalkverfkleuren en leer hoe jij de perfecte tint kunt creëren op je meubels. En dat allemaal voor slechts €8,48, waarmee je thuis kunt genieten van onze prachtige aardetinten Kalkverf, genoeg voor twee lagen.