Gratis verzending vanaf €75,00 in NL, BE & DE Wij verzenden CO²-neutraal Op werkdagen voor 12:00 besteld is dezelfde dag verzonden
Uitstekend
 • 8.9 / 10
(1654)
Webwinkel keurmerk
Kleurstalen keuzehulp
 1. Home
 2. Alles over Kalkverf

Alles over Kalkverf

Kalkverf, een verf met eeuwenoude roots, is vandaag de dag populairder dan ooit. Deze ecologische verf, gemaakt van natuurlijke ingrediënten zoals kalk, water en droge pigmenten, staat bekend om zijn unieke matte finish. Of je nu een voorkeur hebt voor de Japanse woonstijl, modern design, of een landelijke inrichting, Kalkverf past naadloos in verschillende interieurs. Maar wat Kalkverf echt onderscheidt, is het vermogen om unieke wandeffecten te creëren, of je nu kiest voor een gedurfde uitstraling of een rustigere sfeer wilt neerzetten. Het aanbrengen van Kalkverf is toegankelijk voor iedereen, zelfs als je geen professionele schilder bent, kun je verbluffende resultaten bereiken. Bovendien is onze Kalkverf 97% ecologisch, wat niet alleen een natuurlijke uitstraling aan je ruimte geeft, maar ook bijdraagt aan het behoud van onze planeet.

Alles over Kalkverf van betonlook nl

Hoe werkt Kalkverf?

Kalkverf is een verfsoort op basis van natuurlijke materialen, waaronder kalk, water en pigmenten. Voordat je Kalkverf aanbrengt, is het van essentieel belang dat de ondergrond schoon, droog en vrij van vet is. Zorg ervoor dat je de verf goed mengt en eventueel verdunt met water, afhankelijk van de gewenste dikte van de verflaag. Onze Kalkverf kan met maximaal 20% water worden verdund.

Een ander belangrijk aspect om rekening mee te houden voordat je Kalkverf aanbrengt, is dat de ondergrond uit één materiaalsoort moet bestaan. Kalkverf heeft namelijk de neiging om zich te hechten aan het oppervlak en kan anders reageren op verschillende materialen, wat kleurverschillen kan veroorzaken. Zorg er daarom voor dat de ondergrond goed voorbereid is, bij voorkeur een gladgestucte wand, of een wand die sausklaar is.

Als je overweegt om Kalkverf in je toilet of badkamer te gebruiken, moet je weten dat Kalkverf niet goed bestand is tegen overmatig vocht. Het is niet geschikt voor toepassing in douchegedeelten. Echter, als je het wilt gebruiken in je toilet of als achterwand bij de wastafel in de badkamer, is dit prima mogelijk. Zorg er wel voor dat je de verf beschermt met onze Bio verfcoating. Je kunt hiermee je Kalkverf tegen vocht en vuil beschermen.

Hoe breng je Kalkverf aan?

Natuurlijk staan we te popelen om je te vertellen hoe je onze Kalkverf perfect kunt aanbrengen, maar laten we eerst benadrukken dat het essentieel is om onze volledige gebruiksaanwijzing te lezen. Je vind daarin gedetailleerde instructies voor een vlekkeloze Kalkverf-applicatie.

Ben je echter ongeduldig en wil je alvast een voorproefje? We geven je hieronder je een grove schets van hoe je onze Kalkverf het beste kunt aanpakken:

Stap 1: Begin altijd met het aanbrengen van de EcoPrimer. We hebben een handig ezelsbruggetje voor je: voor zuigende ondergronden, zoals vers gestucte muren, heb je 2 lagen EcoPrimer nodig. Voor geschilderde muren volstaat één laag EcoPrimer. Een microvezelroller is je beste vriend voor deze klus. Als je met zuigende ondergronden werkt, kun je de EcoPrimer eventueel verdunnen met 20% water - dat is een slimme zet.

Stap 2: Nu is het tijd om de Kalkverf op kleur te mengen. Meng het zakje droge pigmenten met water. Voor elke 1 kg Kalkverf kun je 50 tot 100 ml water gebruiken. Voor gedetailleerde instructies, kun je hier klikken.

Stap 3: Voeg het mengsel van pigmenten toe aan de Kalkverf en roer goed. Je hebt nu je eigen op kleur gemengde Kalkverf gecreëerd.

Stap 4: Begin met het aanbrengen van de eerste laag Kalkverf. Gebruik hiervoor de blokkwast van 3x 14 cm van betonlook.nl. Begin in een hoek en werk in diagonale lijnen naar beneden. Om een bijzonder effect te creëren, kun je halve maantjes of kruisjes maken. Als je liever een rustiger uitstraling wilt, maak dan lange, gelijkmatige streken met je kwast. Laat deze laag minimaal 8 uur drogen.

Stap 5: Breng de tweede laag aan in het gewenste patroon. Laat deze opnieuw drogen en bewonder het fantastische resultaat van je Kalkverfproject!

Razenpopulaire kleuren Kalkverf

1 liter
€ 33,95
Klv 202 Lin Plus Kalkverf
1 liter
€ 33,95
Klv 203 Camille Kalkverf
1 liter
€ 33,95
Klv 236 Tatre Kalkverf
1 liter
€ 33,95
BLV 200 Creme Betonlook verf
1 liter
€ 32,95
Klv 634 Olive Kalkverf
1 liter
€ 33,95
Klv 261 Jute Kalkverf
1 liter
€ 33,95

Wat heb je nodig voor het aanbrengen van Kalkverf?

Natuurlijk hebben we al enkele belangrijke aspecten van het aanbrengen van Kalkverf besproken, maar laten we eens kijken naar wat je allemaal nodig hebt voor deze klus:

Afplaktape: kies bij voorkeur paarse afplaktape, omdat deze minder weekmakers bevat en andere oppervlakken niet beschadigt.

Maatbeker: een maatbeker is handig om de benodigde hoeveelheid water nauwkeurig af te meten. Deze kun je eenvoudig bestellen bij betonlook.nl.

Huiszeef: Gebruik een huiszeef om het pigmentenmengsel te filteren voordat je het aan de verf toevoegt.

Mengkuip: Zorg voor een mengkuip of emmer waarin je verf kunt mengen. Zorg ervoor dat de kuip breed genoeg is om je kwast van minimaal 15 cm breedte te kunnen gebruiken.

Blokkwast 3x 14 cm en dun penseel: Voor het aanbrengen van de Kalkverf heb je een blokkwast van 3x 14 cm nodig voor grotere oppervlakken en een dun penseel voor de randen en precisiewerk.

En als je je vloer wilt beschermen tegen verfspatten, kun je eenvoudig een oude doek gebruiken. Dit is niet alleen milieuvriendelijker, maar ook handig om met je mee te nemen tijdens het schilderen. Happy painting!

Ontmoet onze Kalkverf; dit zijn de meest verkochte kleurstalen en testers.

Klv 201 Lin lisse Kalk- en Leemverf tester
€ 3,50
Klv 201 Lin lisse Kalk- en Leemverf kleurstaal
handgeschilderd
€ 1,50
Klv 202 Lin Plus Kalk- en Leemverf tester
€ 3,50
Klv 202 Lin Plus Kalk- en Leemverf kleurstaal
handgeschilderd
€ 1,50
Klv 236 Tatre Kalk- en Leemverf tester
€ 3,50
Klv 236 Tatre Kalk- en Leemverf kleurstaal
handgeschilderd
€ 1,50
Klv 261 Jute Kalk- en Leemverf tester
€ 3,50
Klv 261 Jute Kalk- en Leemverf kleurstaal
handgeschilderd
€ 1,50
Klv 237 Muraille Kalk- en Leemverf tester
€ 3,50
Klv 237 Muraille Kalk- en Leemverf kleurstaal
handgeschilderd
€ 1,50
Klv 164 Stone Kalk- en Leemverf tester
€ 3,50
Klv 164 Stone Kalk- en Leemverf kleurstaal
handgeschilderd
€ 1,50

Hoeveel heb je nodig?

Met 1 kg Kalkverf kun je doorgaans ongeveer 4 tot 5 m² wandoppervlak in twee lagen bedekken, afhankelijk van de verdunning die je gebruikt. Als je een oppervlakte van 10 m² wilt schilderen, heb je dus ongeveer 2 tot 3 kg Kalkverf nodig. Houd er rekening mee dat deze berekening gebaseerd is op gladde wanden. Als de wanden niet glad zijn, zoals bij spack of spachtelputz, kan het verbruik hoger liggen.

Weet je niet welke kleur je moet kiezen?

Dat kunnen we ons voorstellen. Op een beeldscherm is een kleur moeilijk te zien. Bestel bij twijfel daarom altijd een kleurstaal, kleurtester, of onze kleurenwaaier. Je kan dan direct zien hoe je kleur eruit komt te zien in combinatie met je lichtinval in je woning. Wil je graag een beige of zandtint? Bestel dan altijd een handgeschilderde kleurstaal. De stalen uit onze kleurenwaaiers zijn gedrukt. Je kan de naturel tinten moeilijker zien.

Bekijk alle Kalkverf kleurstalen

Wat klanten over ons zeggen
 • 10 / 10
Jaco van der Veen

18-06-2024
 • 10 / 10
Sara

Snelle levering & super online hulp

17-06-2024
 • 10 / 10
Iwan Latumahina

14-06-2024
 • 10 / 10
Sally Bin

13-06-2024
 • 10 / 10
Evelyn Beckers

11-06-2024
 • 10 / 10
Robby Smith

06-06-2024
 • 10 / 10
M

05-06-2024
 • 10 / 10
Olivier Mox

01-06-2024
 • 8 / 10
Hans Boll

05-06-2024