Gratis verzending vanaf €75,00 in NL, BE & DE Wij verzenden CO2 neutraal Op een werkdag voor 12:00 besteld is dezelfde werkdag verzonden
Uitstekend
  • 8.9 / 10
(1597)
Webwinkel keurmerk
Kleurstalen keuzehulp

Japandiverf ruimtes

We hopen dat jullie net zo enthousiast zijn als wij over de prachitge nieuwe verflijn van Japandi! Met meer dan 38 verbluffende kleuren die perfect bij elkaar passen, is het geen wonder dat ze een regelrechte hit zijn. Maar hoe kun je deze kleuren nou het beste gebruiken en welke ruimtes komen het meest tot zijn recht met deze tinten? In dit artikel gaan we je daar alles over vertellen en delen we graag onze handige tips met jullie.

Voor welke ruimtes is Japandiverf geschikt?


Alvorens je in de wereld van Japandiverf duikt, is het van essentieel belang om te beslissen welke ruimte je wilt laten stralen en om de nodige voorbereidingen te treffen. Of het nu gaat om het interieur van je woning of de buitenkant ervan, met onze Japandiverf zijn de mogelijkheden eindeloos. Maar wat zijn de belangrijke overwegingen om in gedachten te houden voordat je aan de slag gaat?

Japandiverf voor buiten
Als je van plan bent om onze Japandiverf buiten te gebruiken, dan is dat absoluut mogelijk! Alle prachtige kleuren van onze Japandiverf kunnen worden toegepast, met uitzondering van slechts vier specifieke tinten, die we in deze alinea graag met jullie delen. De tinten die niet geschikt zijn voor buiten zijn: JV 816 Shinrin-yoku, 836 Geijutsu, 838 Mångata en 858 Shou Sugi Ban. Deze bevatten namelijk sp-pigmenten die minder goed bestand zijn tegen de zon.

  • Alle kleuren uit de 60% regeling zijn geschikt voor buiten.
  • Zelfs de kleuren uit de 30% regeling kunnen buiten worden toegepast.
  • Laat je buitenruimte stralen met Japandiverf voor slechts €32,95 per kg.
  • Geef bakstenen een verbluffende, milieuvriendelijke kalkachtige uitstraling.
Japandiverf Peach kleur bruin 820 Ofuro betonlook nl

Vaste ondergrond | Duurzaam resultaat

Het is belangrijk om de Japandiverf aan te brengen op een vaste ondergrond, zoals beton of metselwerk; het kan absoluut niet worden gebruikt op hout. Voor buitengebruik is onze EcoPrimer grof altijd vereist, en het oppervlak moet gedurende 3 dagen droog blijven na het aanbrengen. Dus laat die zon maar schijnen, we zijn er helemaal klaar voor!

Japandiverf voor binnen

De Japandiverf van betonlook.nl kan bijna in iedere ruimte worden gebruikt, met uitzondering van de douchecel. Deze verf heeft namelijk een ademend vermogen, wat betekent dat het vocht kan absorberen op vochtige plekken en het weer kan afgeven wanneer de ruimte droog is, vanwege zijn kalkbasis. De Japandiverf kan hierdoor goed omgaan met codensatie of stoom, maar overmatige blootstelling aan water is niet aan te raden. Bij het kiezen van de juiste ruimte voor deze verf is het dus belangrijk hier rekening mee te houden. Als je van plan bent om deze verf in je toilet of als achterwand in de badkamer te gebruiken, overweeg dan om tot de helft tegels te plaatsen of een afwasbare coating toe te passen voor extra bescherming.

Binnen is het ook belangrijk om onze Japandiverf aan te brengen op een solide ondergrond. Denk aan gestucte muren, spachtelputz, spack, of zelfs gewoon geschilderde muren. Maar hier is de truc: zorg ervoor dat de ondergrond uit één materiaal bestaat. Waarom? Omdat verschillende materialen een effect kunnen hebben op de hechting en zuiging van de verf op de ondergrond, wat uiteindelijk van invloed kan zijn op het eindresultaat. Je wilt natuurlijk een mooi egaal resultaat behlaen zonder ongewenste verrassingen. Wil je meer lezen over de voorbereiding van ondergronden op kalkproducten? Lees het hier.

Het kiezen van de juiste kleur


Het kiezen van de perfecte kleur hangt sterk af van verschillende factoren, zoals de ruimte zelf, de hoeveelheid daglicht en de sfeer die je wilt creëren. We delen graag enkele tips met je die passen bij de Japanse woonstijl.

Stel je voor: je stapt een Japanse woning binnen en wordt meteen omarmd door een vredige sfeer en kalmte. De muren zijn geschilderd in zachte, rustgevende tinten die je meteen op je gemak stellen. Het geheim? In de Japanse woonstijl draait alles om het kiezen van kleuren die een gevoel van rust en harmonie oproepen. Denk aan neutrale kleuren die de ruimte laten ademen en een gevoel van kalmte uitstralen.

Maar er is meer. In de Japanse woonstijl worden ook natuurlijke elementen zoals hout en steen gebruikt, wat de verbinding met de natuur benadrukt. Het resultaat is niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook rustgevend voor jezelf. Dus laat samen met ons de stress van de dag achter je en kom in rust in je eigen Japanse paradijs met de Japanse muurkleuren van betonlook.nl.

Japandiverf 820 Ofuro peach betonlook nl

Jouw Japanse paradijs | Tips hoe te creëren

We hebben al wat handige tips gegeven over kleur- en materiaalkeuzes. Maar we hebben nog een aantal tips voor je... In de Japanse woonstijl draait het om minimalisme en ordelijkheid. Zorg dus voor voldoende opbergruimte, zodat je geen rommel hebt rondslingeren. En wat betreft kleuren, pas ze op een functionele manier toe. Wil je een warme en uitnodigende sfeer creëren, zoals te zien is op deze foto van Pilatus Boutique met hun sauna? Kies dan gerust voor warmere tinten, zoals de kleur op de foto 820 Ofuro. Vergeet niet het plafond mee te schilderen voor een gevoel van harmonie in de ruimte.

Als je liever een frissere uitstraling wilt, is beige een goede keuze. Maar het belangrijkste is dat je een kleur kiest waar jij je prettig bij voelt, want jouw persoonlijke voorkeur speelt een grote rol bij het creëren van een rustgevende omgeving. Kies dus zorgvuldig en laat je eigen smaak de leidraad zijn naar jouw Japanse paradijs.

Ontdek warme Japandiverf kleuren

JV 820 Ofuro Japandiverf 30%
1 kilo
€ 33,95
JV 822 Kimono Japandiverf 30%
1 kilo
€ 33,95
JV 785 Naerhet Japandiverf 30%
1 kilo
€ 35,95
JV 780 Sisu Japandiverf 30%
1 kilo
€ 35,95
Unieke Japandi muurverf kleuren Verf met betonlook vanaf €32,95 Maak gebruik van gratis professioneeel advies