Gratis verzending vanaf €75,00 in NL, BE & DE Wij verzenden CO2 neutraal Op een werkdag voor 12:00 besteld is dezelfde werkdag verzonden
Uitstekend
  • 8.9 / 10
(1635)
Webwinkel keurmerk
Kleurstalen keuzehulp

Beton Ciré voor badkamer


Op zoek naar een badkamer met een stijlvolle uitstraling en duurzame afwerking? Ontdek de veelzijdige mogelijkheden van Beton Ciré voor jouw badkamer! Met Beton Ciré geef je jouw badkamer in een handomdraai een moderne uitstraling. De voordelen zijn talrijk: naadloos, waterdicht en makkelijk te onderhouden. Zo creëer je niet alleen luxe en comfort, maar ook een onderhoudsvriendelijke badkamer met een warme, natuurlijke uitstraling. Benieuwd hoe Beton Ciré jouw badkamerdromen kan waarmaken? Wij vertellen je er graag alles over.

Bij betonlook.nl vind je een exclusieve selectie van Beton Ciré kleuren die je badkamer een unieke uitstraling geven. Met ons diverse kleurenpalet kun je jouw badkamer omtoveren tot een originele en opvallende ruimte. Maar hoe ga je te werk bij het aanbrengen van Beton Ciré in je badkamer en waar moet je op letten? Geen zorgen, we leggen het graag simpel voor je uit!

Toch is het belangrijk om te benadrukken dat als je geen ervaring hebt in de bouw, het slim is om een professional in te schakelen die bekend is met onze Beton Ciré. Zo kun je er zeker van zijn dat het correct wordt aangebracht en kun je genieten van een prachtig resultaat dat ook nog eens duurzaam is.

Op zoek naar een professional die bekend is met onze Beton Ciré? Je vindt hier al onze verwerkers die met onze Beton Ciré werken.

Beton Ciré voor badkamer kleur Pastelgrijs

Laat je inpsireren...

Beton Ciré zwart 2
10 60 Rock IMG 5955
Beton Ciré Pastelgrijs 2
Image00002
Image00001

Voorbereiding Beton Ciré voor badkamer


Voor het aanbrengen van Beton Ciré in je badkamer, is het essentieel om de ruimte goed voor te bereiden. Geen zorgen, we maken het graag leuk en makkelijk voor je! Hier zijn de stappen:

  1. Check je basis: begin met een kritische blik op je badkamer. Is de ondergrond stabiel, vlak en vrij van scheuren? Als het antwoord ja is, dan ben je op de goede weg!
  2. Maak alles spic en span: geef je badkamer een grondige schoonmaakbeurt en ontdoe het van al het vuil, vet en andere narigheid. Een frisse start is de sleutel tot succes.
  3. TLC voor je ondergrond: repareer eventuele beschadigingen zoals scheuren en gaten met zorgvuldigheid. Kies hiervoor altijd een stucsoort of vulmiddel op basis van cement. Cement is namelijk opgewassen tegen vochtige ruimtes. Zorg ervoor dat je ook bij muuropvullingen je wand overtrekt met Ardex R1C, zodat de ondergrond uit één materiaal bestaat.
  4. Egaliseer voor perfectie: zorg ervoor dat je een mooi vlak oppervlak hebt door eventuele oneffenheden te egaliseren. Een glad canvas maakt het aanbrengen van Beton Ciré een stuk makkelijker.
  5. Primer-time: Breng een laagje primer aan op je perfect voorbereide ondergrond. Dit zorgt voor een optimale hechting en voorkomt vochtproblemen. Laat het drogen volgens de instructies.
  6. Tape en ga!: Plak randen en hoeken af met schilderstape om ervoor te zorgen dat je een strakke afwerking krijgt. Nu ben je helemaal klaar om je badkamer te veranderen met Beton Ciré. Trek het tape direct na het aanbrengen van de Beton Ciré eraf. Anders heb je de kans dat het uithard of de ondergrond beschadigd.
Tegel uitvlakken met Ardex R1C betonlook.nl
Tegels uitvlakken voorbeeld betonlook.nl Ardex R1C
Ardex R1C dunne laag over tegels - badkamer betonlook.nl

Beton Ciré over tegels


We krijgen vaak de vraag of onze Beton Ciré over tegels kan worden aangebracht. Het antwoord is ja, maar het brengt wel enkele uitdagingen met zich mee. Het verbruik van Beton Ciré neemt namelijk aanzienlijk toe wanneer je het over tegels aanbrengt, wat resulteert in hogere kosten. Daarom raden we aan om eerst de tegels te egaliseren. Dit kun je doen door de tegels op te ruwen met een diamantschijf. Vervolgens is op deze muur een dunne laag Ardex R1C aangebracht, zoals te zien op de eerste wand. Hoewel de wand nu al vlakker is, blijven de voegen van de ondergrond nog zichtbaar. Om dit op te lossen, breng je een tweede laag Ardex R1C aan. Deze laag mag maximaal 10 mm dik zijn. Op deze manier bereid je de ondergrond voor op een perfecte afwerking met Beton Ciré.

Ardex R1C mengen betonlook.nl
Betonlook badkamer
Tegels uitvlakken kantelspaan betonlook.nl
Tegels uitvlakken voor Beton Ciré betonlook.nl
Tegel uitvlakken - benodigdheden betonlook.nl
Tegels in dunne lagen uitvlakken betonlook.nl
Ardex R1C op bestaande tegel betonlook.nl

Hoe breng je Ardex R1C aan?


Laten we verder gaan met een vleugje magie! Giet eerst 12,5 liter fris water in een schone mengkuip voor elke 25 kg Ardex R1C. Voeg het poeder beetje bij beetje toe terwijl je stevig roert, net als bij een geheim recept. Blijf mengen met een mengstaaf tot je een gladde en klontvrije pasta hebt. Denk eraan, meng alleen zoveel materiaal als je binnen 30 minuten kunt gebruiken. Laat dit mengsel vervolgens een beetje rusten, zo'n 1 tot 3 minuten, terwijl de magie zijn werk doet!

Nu gaan we verder met de volgende stap. Op foto twee kun je zien hoe we de eerder gemengde Ardex R1C-mortel aanbrengen met behulp van een kantelspaan. Je hebt 30 minuten de tijd om de Ardex R1C op de wand aan te brengen. Als je het hebt aangebracht zoals op de foto, tot de gewenste dikte, tot maximaal 10 mm, wacht dan nu ongeveer 40 minuten voordat je de Ardex R1C kunt afwerken. De exacte timing voor het afwerken kan variëren, afhankelijk van de ondergrond en temperatuur, maar ligt meestal tussen de 20 en 40 minuten.

Nu is het tijd voor de laatste stap in het afwerken van de Ardex R1C: het strak afwerken met een vlakspaan zodra het begint op te stijven. Vind je het oppervlak nog niet helemaal glad genoeg? Dan kun je de wand opschuren voordat je de Beton Ciré primer aanbrengt. We hopen dat je met behulp van onze foto's een duidelijk beeld hebt gekregen van hoe je de wand moet voorbereiden.

Waar moet je op letten?


In je badkamer is het essentieel om ervoor te zorgen dat het oppervlak waterdicht is voordat je Beton Ciré aanbrengt. Als je tegels in je badkamer hebt, kun je ervan uitgaan dat er al kimband onder de tegels zit, waarop je vervolgens de tegels kan uitvlakken en onze Beton Ciré kunt aanbrengen. Als je echter een oppervlak hebt van beton, celbeton of ytong blokken, zorg er dan altijd voor dat je kimbanden op de naden in de hoeken plaatst. Op deze manier sluit je het oppervlak af voor vocht voordat je onze Ardex R1C aanbrengt of voordat je het egaliseert. Zo ben je verzekerd van een waterdicht oppervlak. Wil je weten hoe je een vloer egaliseert voordat je onze Beton Ciré aanbrengt? Dat leggen we graag uit in dit artikel.

Direct naar onze hardlopers?

05 Gebroken wit Beton Ciré pro pakketten
5m²
€ 184,95
13 Beige Beton Ciré pro pakketten
5m²
€ 184,95
14 Camel Beton Ciré pro pakketten
5m²
€ 184,95
07 Zand Beton Ciré pro pakketten
5m²
€ 184,95
15 Ecru Beton Ciré pro pakketten
5m²
€ 184,95