Gratis verzending vanaf €75,00 in NL, BE & DE Wij verzenden CO2 neutraal Op een werkdag voor 12:00 besteld is dezelfde werkdag verzonden
Uitstekend
  • 8.9 / 10
(1635)
Webwinkel keurmerk
Kleurstalen keuzehulp
  1. Home
  2. Alles over Beton Ciré
  3. Beton Ciré over tegels

Beton Ciré over tegels

Ben je altijd al nieuwsgierig geweest naar hoe je Beton Ciré over tegels kunt aanbrengen? Bij betonlook.nl begrijpen we dat maar al te goed. Soms heeft je badkamer gewoon een flinke make-over nodig! Op deze pagina laten we je stap voor stap zien hoe je Beton Ciré kunt aanbrengen over tegels.

Beton Ciré over tegels | Een nieuwe start


Op de foto prijkt een gedetailleerde badkamer, en als jullie met ons meekijken, zullen jullie het met ons eens zijn dat deze badkamer wel een firsse wind kan gebruiken. Maar hoe pak je zo'n badkamerrenovatie aan, en wat kan onze Beton Ciré hierin betekenen? We staan te popelen om het je uit te leggen.

We willen benadrukken dat het renoveren van een badkamer technische kennis vereist. Enige ervaring met stucen en verbouwen is dus een must voordat je aan de klus begint. Wil je er zeker van zijn dat alles vlekkeloos verloopt? Overweeg dan altijd om een professional in te schakelen die ervaring heeft met het aanbrengen van onze Beton Ciré. Zo ben je verzekerd van jarenlang genot van je vernieuwde badkamer.

Ben jij die ervaren klusser die direct aan de slag wil met het aanbrengen van Beton Ciré over tegels? Dan leggen we je nu stap voor stap uit welke voorbereidingen je moet treffen. De onderstaande stappen zullen gaan over het egaliseren van de tegels en het uitvlakken ervan. Het is belangrijk dat je daarnaast de badkamer waterdicht opbouwt en dat het water goed weg kan via de afvoer die je hebt aangelegd. Als je alle stappen volgt, weten we zeker dat jouw badkamer straks ook schittert als nooit tevoren! Beton Ciré kent namelijk veel positieve eigenschappen voor in de badkamer.

  • EC1 PLUS gecertificeerde Beton Ciré
  • 100% waterdicht dankzij de Beton Ciré coating
  • Geen voegen meer, waardoor je het eenvoudig kan schoonmaken
Beton Ciré over tegels aanbrengen betonlook nl
Gratis instructievideo's Gratis professioneel advies Alle RAL-kleuren zijn mogelijk

Het uitvlakken van tegels


Het uitvlakken van tegels in een badkamer is een belangrijke stap om een glad oppervlak te creëren, voordat je onze Beton Ciré aanbrengt. We gaan je hier uitleggen hoe je dit het beste kunt doen.

1. Inspectie van de tegels: begin met het beoordelen van de kwaliteit van de tegels. Controleer of er tegels zijn die loszitten, gebarsten zijn of andere beschadigingen vertonen. Als je dergelijke tegels vindt, vervang ze dan of vul ze op voordat je verder gaat.

2. Reiniging van de tegels: maak de tegels grondig schoon om ze vrij te maken van vet, stof en vuil. Gebruik hiervoor een geschikt reinigingsmiddel en zorg ervoor dat de tegels volledig droog zijn, voordat je verder gaat met de volgende stappen.

3. Opruwen van de tegels: gebruik een diamantschijf om de tegels op te ruwen. Dit helpt om de hechting van het egalisatiemateriaal te verbeteren. Verwijder vervolgens al het losliggende stof van het oppervlak.

4. Uitvlakken van de voegen: breng een dunne laag Ardex R1C aan op de voegen tussen de tegels. Dit helpt om het hoogteverschil tussen de voegen en de tegels te verminderen. Laat de eerste laag drogen en breng dan een tweede laag Ardex R1C aan voor een optimale uitvlakking.

5. Volledige toepassing Ardex R1C: als je wilt weten hoe je Ardex R1C in zijn geheel aanbrengt, raden we aan om de instructies van de fabrikant te volgen of onze handleiding te raadplegen. Dit zorgt ervoor dat je het product correct en efficiënt kunt gebruiken voor het beste resultaat.

Beton Ciré tegels uitvlakken Ardex R1 C betonlook nl
Faq

Over betonlook.nl

Bij betonlook.nl ben je aan het juiste adres voor hoogwaardige en duurzame Beton Ciré. We bieden niet alleen een breed scala aan unieke Beton Ciré kleuren, maar we kunnen ook Beton Ciré speciaal voor jou op maat maken volgens RAL-kleuren. Zo ben je er zeker van dat je altijd de perfecte kleur hebt voor jouw project! Onze Beton Ciré wordt op kleur gemengd en is direct klaar voor gebruik, waardoor je geen tijd verspilt aan het mengen van materialen op de klus zelf. Welke kleur Beton Ciré over tegels past het beste bij jouw wensen en interieur?
Bekijk het assortiment

Beton Ciré over tegels vloer - betonlook.nl

Bij het voorbereiden van een vloer voor het aanbrengen van Beton Ciré zijn er verschillende belangrijke overwegingen die je moet maken om een succesvolle installatie te garanderen.

  1. Vloerverwarming: wanneer je vloerverwarming wilt installeren, moet je hier rekening mee houden bij het uitvlakken van de vloer. In dit geval worden de tegels verwijderd en worden elektrisch verwarmde vloermatten ingelijmd met tegellijm.
  2. Hoogte van de tegels: controleer of de tegels op de juiste hoogte zitten. Als er aanpassingen nodig zijn, moeten deze worden uitgevoerd voordat je verder gaat met het uitvlakken van de vloer.
  3. Egalisatie van de vloer: gebruik een cementgebonden mortel om de vloer opnieuw te egaliseren. Let op: voor het deel van de vloer waar de douche zich bevindt, moet je een speciale mortel gebruiken, zoals Ardex A950. Dit is nodig om een afschot te creëren, zodat water naar het putje kan lopen. Zorg ervoor dat de drain al is geïnstalleerd voordat je begint met egaliseren. Breng eerst één laag Ardex A950 aan als egalisatiemiddel en plaats vervolgens de kimbanden in de hoeken om de naden waterdicht te maken. Vervolgens vlak je de kimbanden uit met Aquastop op zowel de vloer als de wanden van het douchegedeelte. Breng daarna nog een dunne laag Ardex A950 aan voordat je begint met het aanbrengen van Beton Ciré. Als deze instructies vragen oproepen, is het raadzaam om een professional in te schakelen, omdat een goede basis essentieel is voor de applicatie en levensduur van Beton Ciré.

Klinkt het bovenstaande als muziek in je oren en denk je: "Ik kan dit wel"? Dan kun je prima aan de slag met onze Beton Ciré. Vanaf hier kun je gewoon de stappen volgen uit de Beton Ciré handleiding. Bekijk het prachtige eindresultaat van de badkamer die we als voorbeeld hebben gebruikt. De kleur op de vloer is 16 Lichtbruin en de kleur op de wand is 23 Diepbruin. Wie wil dit nou niet?

Geef je badkamer de make-over die het verdient

Beton Ciré badkamer 23 Diepbruin
Beton Ciré badkamer renovatie betonlook nl
Beton Ciré betonlook nl 23 Diepbruin
Beton Ciré badkamer inspiratie betonlook nl

Jouw adres voor Beton Ciré over tegels


Wil je Beton Ciré gemakkelijk online bestellen? Dan ben je bij betonlook.nl aan het juiste adres. We hebben verschillende pakketten samengesteld, zodat je zonder zorgen aan je project kunt beginnen. Of je nu Beton Ciré nodig hebt voor je vloer of alleen voor wanden, wij hebben de juiste oplossing voor jou. Onze volledige vloerpakketten zijn perfect voor vloerprojecten, terwijl onze standaard pakketten ideaal zijn voor wandtoepassingen. Met slechts één klik op de knop haal je alle benodigde producten in huis.

Toch liever eerst een offerte ontvangen? Dat is natuurlijk ook mogelijk. Neem contact op met onze klantenservice en zij helpen je graag verder. Zo kun je een gepersonaliseerd pakket samenstellen voor jouw Beton Ciré project. Bij betonlook.nl zorgen we ervoor dat het bestellen net zo gesmeerd loopt als je project zelf.

Instructievideo Beton Ciré aanbrengen | betonlook.nl

Bekijk alle video’s