Gratis verzending vanaf €75,00 in NL, BE & DE Wij verzenden CO2 neutraal Op werkdagen vóór 12.00 besteld is dezelfde dag verzonden
Uitstekend
 • 9 / 10
(1412)
Webwinkel keurmerk
Kleurstalen keuzehulp
 1. Home
 2. Veelgestelde vragen
 3. Toepassing
 4. Welk product is geschikt voor de natte cel in de douche?

Toepassing

Welke verf/ stucsoort kies ik voor welke klus?
 • Krijtverf is het meest geschikt voor meubels, hout en trappen. Wil je een meubel met een betonlook effect? Kies dan voor onze Beton Ciré. Dit is een stucsoort die je kan coaten met een 2 componenten coating, wat zorgt dat je meubel beschermd is tegen vuil en hierdoor ook afgenomen kan worden. Betonlook verf en Kalkverf raden wij af om toe te passen op meubels met intensief gebruik. Kalkverf en Betonlook verf zijn namelijk best poreuze verfsoorten. Een beschadiging ligt al snel op de loer, omdat je het product niet kan afsluiten met een coating.
 • Voor radiatoren kan je onze Krijtverf gebruiken. Zorg dat de radiator goed ontvet wordt.
 • Voor de vloeren is onze verf niet geschikt. Kijk daarvoor even bij onze Beton Ciré. Dit is een stucsoort waar je een prachtig hufterproof betonlook effect creëert op vloeren en wanden.
 • Voor badkamers adviseren wij ook Beton Ciré te gebruiken. Beton Ciré kan namelijk niet alleen op de vloer, maar ook op de wand. Daarbij is het ook nog eens geschikt voor in de natte cel (douchecel). Een win-win dus wanneer je het ons vraagt.
 • Wil je een tafel schilderen of stucen? Kies dan voor Beton Ciré of Krijtverf. Deze kan je namelijk allebeide coaten met Beton Ciré coating. Deze beschermt het tegen vuil en veelvoudig gebruik.
Welke verf is geschikt voor de keuken, het toilet en de badkamer?

Gebruik in die ruimtes Kalkverf of Betonlook verf, zonder coating. Beide verfsoorten laten je wand ademen, waardoor je schimmel- en vochtproblemen voorkomt. Ze zijn niet waterdicht, dus niet toepasbaar in de natte cel. Wij raden het gebruik van deze verfsoorten af achter fonteintjes of plaatsen waar de wand nat en vies kan worden. Deze verfsoorten hebben namelijk geen schrobklasse en hierdoor kan je ze niet schoonmaken. Kalkverf en Betonlook verf kun je goed toepassen in combinatie met tegels in dit soort ruimtes. De tegels tot een bepaalde hoogte, zodat je het goed kunt schoonmaken en Kalkverf en Betonlook verf kan je als afwerking van het gedeelte boven de tegels of het plafond toepassen.

Je kan voor een matte look ook kiezen voor Krijtverf, hiervoor gebruik je de Beton Ciré coating. Dit is in de hele badkamer toepasbaar behalve in de douche zelf.

In het natte gedeelte van je badkamer gebruik je Beton Ciré, afgewerkt met een coating. Ook geschikt voor op de vloer.

Let op! Alleen onze Krijtverf en Beton Ciré zijn geschikt om achter je kookplaat aan te brengen, omdat de andere verfsoorten niet bestand zijn tegen hitte en vet.

Welke verf kan ik het beste gebruiken op mijn trap of meubels?

Je trap een nieuwe look geven?

Dit kan op verschillende manieren. Je kan je trap vernieuwen met het Beton Ciré vloerpakket of kies voor Krijtverf van Betonlook.nl. Ga je voor Beton Ciré? Dan is het belangrijk dat de trap bestaat uit hardhout of beton. Beton is het meest ideaal, omdat je dan al een recht oppervlak hebt, zonder naden. Je krijgt ook minder last van scheurvorming. Heb je en hardhouten trap? Check eerst of deze voorzien is van een laklaag. Wanneer dit het geval is, kan je de lak het beste licht opschuren, zodat je een goede hechting hebt tussen de primer en het hout. Een open trap dien je altijd rondom te smeren. Dus het volledige oppervlak in de primer zetten en vervolgens de Beton Ciré toepassen zoals in de handleiding omschreven staat. Het kan zijn dat het product moeilijk toe te passen is bij de stootborden van de trap. Deze zitten aan de zijkant en hetgeen waar je schoenen wel eens tegenaan stoten. Wil je daarvoor een gemakkelijke oplossing voor? Schilder deze dan in dezelfde kleur als de Beton Ciré kleur op de traptreden. Wil je het toch met Beton Ciré bedekken? Houd er dan rekening mee dat je niet te strak op de naad stuct. Dit omdat Beton Ciré wat kan uitzetten of weren. Je kan dan beter een kit op kleur toepassen om de naden weg te werken. Wij raden hiervoor de Ottoseal s70 kit op kleur aan.

Voor Krijtverf is een houten ondergrond het beste. Bij een gelakte houten trap is het belangrijk deze eerst licht op te schuren. Vervolgens EcoPrimer toepassen en je kan direct beginnen aan je schilderklus. Bij trappen bescherm je de Krijtverf altijd met Beton Ciré coating.

Meubels op pimpen het nieuwe 2023?

Hergebruik is niet alleen goed voor het milieu, maar ook nog een hartstikke hip en gunstig voor je portemonnee. Hoe tof is het wanneer je er ook nog een duurzaam product op kan toepassen, wat lang mee gaat? Nog beter voor je portemonnee wanneer je het ons vraagt. Win-win situaties creëren daar houden we van.

Wil jij je meubel een nieuwe look geven?

Dan heb je eigenlijk twee keuzes. Wil je een meubel op pimpen met een effect? Ga dan voor de Beton Ciré. Het is belangrijk dat je de ondergrond goed voorbereid op dit product. Bij houten gelakte meubels, het lak eraf schuren, Beton Ciré primer aanbrengen en de oppervlakken stucen.

Wil je een egale look van je meubel? Kies dan voor Krijtverf. Je kan dan EcoPrimer gebruiken om vervolgens de Krijtverf aan te brengen. Bereid de ondergrond goed voor op dit product. Dus bij gelakt hout, de laklaag licht opschuren en bij MDF hout gewoon direct een primer aanbrengen. Vergeet je niet een foto te delen van je toffe project en ons hierin te taggen?

Welk product kan ik het beste gebruiken voor mijn tafel, aanrechtblad of vloer?

Hiervoor raden wij Beton Ciré aan, dit is het beste bestand tegen slijtage en vlekken. Mits je de coating goed onderhoudt met de Beton Ciré onderhoudsset.

Welk product is geschikt voor de natte cel in de douche?

Beton Ciré is samen met de coating waterdicht. Het kan zelfs op de vloer in de douche!

Kan ik verf of Beton Ciré aanbrengen op tegels?

Ja hoor, in de meeste gevallen kan dit. Lees altijd goed de handleiding van het product. Daar lees je of het mogelijk is in de ruimte van jouw project en hoe je het oppervlak kan voorbereiden.

Wat is het voordeel van het gebruik van droge pigmenten?

De kracht van droge pigmenten

Droge pigmenten zijn gecontroleerde kleurpoeders die aan verf kunnen worden toegevoegd om de kleurintensiteit te verhogen. Je kan hiermee hele specifieke kleuren creëren. Voor de echte creatieveling een mooie mogelijkheid om je eigen unieke kleur te creëren.

Droge pigmenten bestaan uit fijngemalen kleurdelen, waarvan deze kleuren geen bindmiddelen bevatten. Betonlook.nl levert ze in diverse verpakkingshoeveelheden. Je kan kiezen voor 50, 100, 250 gram of nog veel meer. Je kan de pigmenten toevoegen aan Kalkverf of bijvoorbeeld aan een verfsoort op oliebasis. Afhankelijk van de gewenste kleursterkte kan je kiezen hoeveel pigmenten je hier aan toevoegt. Dit kan je eenvoudig doen met pigmentschepjes. Door pigmentschepjes te gebruiken weet je de mengverhouding van jouw gewenste kleur. Wil je dus later iets bijmaken? Dan is dit eenvoudig te doen.

Voordelen droge pigmenten

 • Verhoogde kleurintensiteit. Droge pigmenten staan bekend om hun uitstekende kleurkracht. Ze bevatten hoge concentratie kleurdeeltjes, waardoor je slechts een kleine hoeveelheid nodig hebt om intense kleuren te creëren.
 • Eenvoudige kleurmenging. Je kan met droge pigmenten erg nauwkeurig kleuren mengen. Je hebt namelijk veel meer kleuren tot jou beschikking dan bij het gebruik van een verfmengmachine. Je kan de kleuren eenvoudig aanpassen, omdat je toegang hebt tot veel meer samenstellingen. In een verfmengmachine zitten basiskleuren pigmenten. Dit zouden er hoogstens 15 zijn. Werk je met droge pigmenten. Dan heb je ruim 100 verschillende kleurtinten tot beschikken om jouw gewenste kleur aan te mengen.
 • Duurzaamheid. Droge pigmenten zijn beter bestand tegen licht. Ze vervagen minder snel aan blootstelling van licht. Je houdt hiermee een lange kleurintensiteit van jouw wand.
 • Het is toepasbaar op diverse ondergronden. Droge pigmenten kan je met veel producten mengen. Je kan het hierdoor gemengd toepassen op hout, metselwerk of overige producten.
 • Veel van de pigmenten van Betonlook.nl zijn 100% ecologisch m.u.v. de SP pigmenten. Kies jij dus zorgvuldig? Dan doe jij het milieu geen kwaad met jouw gekozen verf en pigmenten.