Gratis verzending vanaf €75,00 in NL, BE & DE Wij verzenden CO²-neutraal Op werkdagen voor 12:00 besteld is dezelfde dag verzonden
Uitstekend
  • 8.9 / 10
(1682)
Webwinkel keurmerk
Offerte aanvragen
  1. Home
  2. Veelgestelde vragen
  3. Duurzaamheid
  4. Hoe duurzaam is de verf van betonlook.nl?

Duurzaamheid

Wat doet betonlook.nl om zich in te zetten voor een betere wereld?

Betonlook.nl vindt het belangrijk dat de producten goed voor later zijn. We zijn met steeds meer mensen op deze planeet. En laten wij mensen nou direct de grootste ecologische voetafdruk geven. Wij kunnen natuurlijk verschillende dingen doen om deze afdruk te verkleinen. Bijvoorbeeld met je fiets naar je werk gaan, lokale producten eten; maar vergeet niet om ook te kiezen voor duurzame producten in je woonruimte. Wij van Betonlook hebben een divers aanbod duurzame producten voor ons assortiment geselecteerd. Waarom deze duurzaam zijn? Je kan deze producten in je woonruimte gebruiken zonder dat dit schadelijk is voor het milieu. De kwaliteit van onze verfsoorten ligt hierbij hoog.

Betonlook.nl focust zich niet alleen op het product zelf. Wij gaan verder dan dit. Al het verpakkingsmateriaal is gerecycled, of van natuurlijke middelen. Onze bestellingen worden CO2 neutraal verstuurd en onze opvulchips is volledig ecologisch en biologisch afbreekbaar. Je kan dus naast onze verf, de opvulchips gewoon laten oplossen in de tuin. Yes, inderdaad goed voor later dus!

Betonlook.nl doneert daarbij ook aan verschillende organisaties. Wij zijn o.a. partner van Trees for all en verzamelen voor diverse stichtingen geld in.

Waarom is Kalkverf zo’n goede keuze?

Kalkverf van Betonlook.nl is 100% natuurlijk. Het is hierdoor milieuvriendelijk en recyclebaar. De meeste soorten muurverf bevatten verschillende synthetische stoffen. Dit zijn laboratorium gecreëerde stoffen en zijn niet recyclebaar. Kalkverf van Betonlook.nl is dit wel, omdat het van gebluste kalk en natuurlijke middelen is gemaakt. De verdikkingsmiddelen van onze verf zijn op basis van cellulose en zetmeel. Het resultaat? Een totaal onschadelijke verf. Daar word je toch blij van?

Waarom zou je voor onze Betonlook verf kiezen?

Wauw een Betonlook! De Betonlook verf is een goedkopere variant op de Beton Ciré, het geeft een vergelijkbaar effect en is heel gemakkelijk aan te brengen. En dit volledig ecologisch. Wij houden hiermee de impact op het milieu zo laag mogelijk. Betonlook verf wordt net als onze Kalkverf gemaakt van gebluste kalk. Dit is bij andere muurverven Latex of Acryl. Deze middelen sluiten de muur af. De Betonlookverf doet dit niet en is hiermee damp open. Hij zorgt ervoor dat de muur blijft ademen. De Betonlookverf is gemaakt van Gebluste kalk, cacliumcabonaten, minder dan 3% vinylhars, verdikkingsmiddelen op basis van cellulose en zetmeel.

Betonlookverf geeft daarbij een bijzondere wandafwerking in je woning. Het mediterraanse gevoel, zonder hiervoor op vakantie te gaan! Een win-win als je het ons vraagt 😊

Hoe duurzaam is de verf van betonlook.nl?

Al onze producten worden zo ecologisch mogelijk geproduceerd en verzonden. Kalkverf, Betonlook verf en Leemverf zijn 100% ecologisch.

Waarom producten met kalk?

Kalk is 100% ecologisch. Er is daarbij voldoende kalk op de wereld. Kalk is al jarenlang een bouwsteen van de duurzame Ecobouw. De kalk wordt hard door opname van koolstofdioxide, CO2, uit de atmosfeer en keert terug naar zijn oorspronkelijk chemische vorm: calciumcarbonaat. Dit gebruiken wij ook in onze verf.

Waarom beveelt betonlook.nl ecologische verfsoorten aan?

Doorgaans wordt er geadviseerd om elke 7 jaar je huis te schilderen. Je houdt hiermee je huis beter intact. Het voordeel van onze verfsoorten is dat de meeste verfsoorten vochtabsorberend zijn. Hiermee voorkom je schimmelvorming in je woning. Je kunt je daarbij voorstellen hoeveel impact het heeft wanneer je elke 7 jaar je huis schildert met chemische verfsoorten. Bij Betonlook.nl is dit verleden tijd. De meeste verfsoorten zijn volledig ecologisch. Blijft er een restje over? Geen enkel probleem; je spoelt deze zo weg met water.

Waarom hoor je zoveel over duurzaam bouwen?

Je hoort tegenwoordig steeds meer de term duurzaam bouwen. Er zijn diverse opleidingen die zich richten op het ontwerpen en bouwen van gebouwen met milieuvriendelijke producten. Het milieu wordt hierdoor minder belast. Iets wat we bij Betonlook.nl erg belangrijk vinden. Het is belangrijk dat hier producten voor worden gebruikt die een lange levensduur hebben. Veel van onze producten hebben dit. Neem vooral de Beton Ciré en Leemstuc. Deze producten gaan erg lang mee.

De producten van Betonlook.nl hebben respect voor mens en milieu. Onze producten zorgen namelijk voor een gezond binnenklimaat. Het zorgt voor een goede ventilatie, voorkomt schimmelvorming en opstapeling van schadelijke stoffen. Zo kan jij genieten van niet alleen een goed uitziende woonomgeving, maar ook een gezond leefbare woonruimte.

PS vergeet niet je buitenruimte leefbaar te houden voor onze andere soortgenoten. Dit kan je doen door een bewuste keuze te maken m.b.t. je tuinplanten. Kunstgras een absolute no-go als je het ons vraagt. Plant ook plantjes die ook goed zijn voor de bijen. Bijen leveren namelijk een erg grote bijdrage aan onze samenleving. Bestuiving van insecten is noodzakelijk voor meer dan 75% van de voedingsgewassen, zodat wij lekker kunnen genieten van heerlijk fruit.

Wil je wat gaan schilderen in je tuin en toch een beetje rekening houden met onze dierlijke soortgenoten? Ga dan voor de Buitenverf van Betonlook.nl. Deze is niet volledig ecologisch, maar wij hebben wel hard ons best gedaan om hier zo dichtbij mogelijk in de buurt te komen. De verf staat o.a. uit plantaardige oliën, ijzeroxide, organische pigmenten en titaanoxide siccatieven. Voor de gouden tip voor nog meer ecologische Buitenverf houden wij ons altijd aanbevolen.