Gratis verzending vanaf €75,00 in NL, BE & DE Wij verzenden CO²-neutraal Op werkdagen voor 12:00 besteld is dezelfde dag verzonden
Uitstekend
  • 8.9 / 10
(1654)
Webwinkel keurmerk
Kleurstalen keuzehulp
  1. Home
  2. Alles over Betonlook verf
  3. Betonlook zelf aanbrengen

Betonlook zelf aanbrengen


Op het moment dat je zoekt op betonlook zelf aanbrengen ben je bij betonlook.nl aan het juiste adres. Onze Betonlook verf kun je namelijk super eenvoudig zelf aanbrengen. Je hoeft daarvoor enkel de stappen uit de handleiding te volgen. Door dit te doen creëer je binnen no time die perfecte betonlook bij jouw thuis! adf

Bij betonlook.nl vind je een overvloed aan keuzes, met niet minder dan 78 unieke kleuren Betonlook verf in ons assortiment. Als je eenmaal een kleur hebt gekozen, breng je niet alleen gemak, maar ook een vleugje creativiteit in huis. Onze Betonlook verf wordt namelijk op maat voor jou gemengd, zodat je meteen aan de slag kunt. En het beste van alles? Je hoeft niet perfect te schilderen! Net zoals op de foto te zien is, kunnen zelfs de kleintjes met deze verf experimenteren. En terwijl ze bezig zijn, kun jij gerust zijn: onze verf is 97% ecologisch, dus je hoeft je geen zorgen te maken over de gezondheid van je kinderen. Klinkt dat niet als een dubbele overwinning?

Betonlook zelf aanbrengen Poudre
Op kleur geleverd Gebruiksvriendelijk 97% ecologisch

Betonlook zelf aanbrengen

Begrijpelijk dat het aanbrengen van een verfsoort met textuur nieuw voor je kan zijn. Bij betonlook.nl streven we ernaar om het aanbrengen van onze Betonlook verf zo eenvoudig mogelijk te maken. Om je een duidelijk beeld te geven van het proces, leggen we graag in een paar eenvoudige stappen uit wat je moet doen om onze Betonlook verf aan te brengen.

Stap 1
: zorg voor de juiste ondergrond. Onze Betonlook verf komt het beste tot zijn recht op een gladde ondergrond, zoals onze calculator ook aangeeft. Heb je een andere ondergrond, zoals Spachtelputz, spack of gipsplaten? Geen probleem! Gebruik gewoon onze primer en onze verf zal perfect hechten. Wil je bijvoorbeeld de naden van gipsplaten niet laten zien? Gebruik dan stucgaas op de naden en dicht het hele oppervlak af met een laagje gips, inclusief de gipsplaten zelf. Onze Betonlook verf hecht het beste op een ondergrond die uit één materiaal bestaat. Het kan ook op bijna alle soorten behang worden aangebracht, behalve op vinylbehang. Dat is niet zo geschikt voor onze verf, net als verf met een plastic laagje. Zorg er dus voor dat je de juiste ondergrond hebt voordat je aan je project begint.

Stap 2: breng de EcoPrimer aan op de ondergrond. Je verlengd hiermee de levensduur van je project. Onze EcoPrimer is 95% ecologisch, dus je kunt er zonder zorgen mee aan de slag. Voor zuigende ondergronden raden we aan om twee lagen EcoPrimer aan te brengen en deze primer het beste te verdunnen met 20% water.

Stap 3: Betonlook verf aanbrengen. Eindelijk ben je in de fase beland waarin je de betonlook aanbrengt op jouw oppervlak. Dit is echt mega eenvoudig. Breng de verf aan in boogjes of kruisjes met onze blokkwast van 3x 14 cm of 3x 7 cm, afhankelijk van het effect dat je wilt bereiken. Begin bovenaan in de hoek en werk in een schuine lijn naar beneden. Voilà, jouw project is klaar! Ben je benieuwd wat je juist niet moet doen bij het aanbrengen van Betonlook verf? Klik dan op deze link om de meest voorkomende fouten te voorkomen.

Het betonlook effect

Betonlook zelf aanbrengen blokkwst 3x7
Betonlook zelf aanbrengen 3x14
Betonlook verf zelf aanbrengen Poudre thuis

Het verschil in betonlook


Hier hebben we een visueel voorbeeld gegeven van het verschil in effect tussen verschillende kwasten. Hoewel bij lichtere kleuren het effect subtieler kan zijn, zie je nog steeds dat de kleine blokkwast een intenser resultaat geeft. Op de eerste foto is de kleur BLV 363 Belle aangebracht met een kleine blokkwast, terwijl op de tweede foto de grotere blokkwast van 3x 14 cm is gebruikt, wat van nature een wat zachter effect geeft. Welke kwast je kiest, hangt dus sterk af van het gewenste effect. Op de laatste foto kun je van een soortgelijke kleur de BLV 802 Poudre het eindresultaat zien: hoe deze prachtige kleur straalt op jouw oppervlak! Ben jij ook zo enthousiast over roze tinten en de mogelijkheden die ze bieden voor jouw ruimte?

Tip van Jip
Er zijn nog wat handige tips voor betonlook zelf aanbrengen. Als je een minimaal effect wilt bereiken, is het het beste om de eerste laag Betonlook aan te brengen met een microvezel roller. Zorg er wel voor dat je voor de tweede laag altijd een blokkwast gebruikt.

Houd er rekening mee dat donkere kleuren over het algemeen meer effect laten zien. Dit betekent dat je bij het kiezen van je kwast rekening moet houden met het gewenste effect en de kleur van de betonlook.

Betonlook zelf aanbrengen
Betonlook zelf aanbrengen blokkwast 3x 14
Betonlook zelf aanbrengen blokkwast 3x7

Het verschil in de kwast


Zoals eerder beschreven, is het verschil in kwastgrootte ook duidelijk zichtbaar. Met een kwast van 3x 7 cm zul je automatisch meer textuureffect op je wand zien dan bijvoorbeeld met een kwast van 3x 14 cm. We hebben enkele foto's toegevoegd om dit goed te illustreren, zodat je een duidelijk beeld krijgt. Een ander aspect waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een kwast is het aantal vierkante meters dat je moet schilderen. Eerlijk gezegd, raden we bij grote oppervlakken de kleine kwast af, omdat dit simpelweg te veel arbeid vergt voor zo'n groot oppervlak. Hopelijk maken deze tips het kiezen nu wat makkelijker.

Onze Betonlook verf is verkrijgbaar voor slechts €6,59 per vierkante meter voor twee lagen. Overweeg je de verf aan te brengen in je toilet of hal? Vergeet dan niet om de Betonlook verf te beschermen met onze Bio verfcoating. Let op: de coating kan de kleur iets donkerder maken en bij daglicht kan er een lichte glans ontstaan.