Gratis verzending vanaf €75,00 in NL, BE & DE Wij verzenden CO²-neutraal Op werkdagen voor 12:00 besteld is dezelfde dag verzonden
Uitstekend
  • 8.9 / 10
(1683)
Webwinkel keurmerk
Offerte aanvragen
  1. Home
  2. Veelgestelde vragen
  3. Voorbereiding
  4. Hoe bereid ik de wand voor?

Voorbereiding

Wat moet ik aan de voorbereiding doen?

Het is belangrijk om te zorgen dat je, voordat je begint met schilderen, een goede ondergrond hebt. De beste ondergrond voor al onze producten is een egale, vlakke ondergrond. Daar is ook het verbruik van onze verf- en stucsoorten op berekend. Bij gewone muurverf van de bouwmarkt gebruik je meestal een grondverf ter voorbereiding op de verf die je wilt gaan aanbrengen. Bij onze verfsoorten is dit onze EcoPrimer. De EcoPrimer zorgt voor een gelijkmatige zuiging van de ondergrond, een goede hechting en creëert een neutrale basis door de witte kleur van de primer.

Bij Beton Ciré werk je met de Beton Ciré primer. We hebben het daarbij eenvoudig voor je gemaakt en bieden complete pakketten aan met de benodigde hoeveelheid primer. Hierdoor kun je gelijk aan je klus beginnen!

Twijfel je over een bepaalde ondergrond? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Wij denken namelijk graag mee welk product het meest geschikt is voor jouw project en hoe jij je ondergrond het beste kan voorbereiden. Zo bereik je het mooiste resultaat bereikt met onze producten.

Hoe bereid ik de wand voor?

Wil je een egale wand verven? Dan kan je onze EcoPrimer aanbrengen en na de droogtijd beginnen met schilderen. Heb je een afneembare verf op je wand zitten? Schuur deze dan eerst lichtjes op, zodat de primer goed kan hechten aan de wand.

Is je wand niet egaal en is dit wel je wens? Je kan de wand dan glad stucen met een stucsoort die geschikt is voor de ruimte. Kies in vochtige ruimtes een cementgebonden stucsoort en in droge ruimtes een gipsgebonden stucsoort.

Voor verfsoorten met effect is het belangrijk dat je overal een gelijkmatige zuiging hebt. Bij een gestucte wand heb je nog veel zuiging in de ondergrond zitten, breng bij voorkeur altijd twee lagen EcoPrimer aan. Dit geldt hetzelfde voor andere zuigende ondergronden, zoals hout. Zorg dat je de naden goed dicht zet met stucgaas en daaropvolgend de gehele wand stuct. Breng vervolgens de EcoPrimer aan, zodat je de wand goed afsluit. Gebruik altijd een van onze primers. Deze zijn veelvoudig getest op onze producten, waardoor we hier ook volledige garantie op kunnen geven. Uiteindelijk verdien je de kosten ook terug, omdat het verbruik van de verf minder hoog ligt.

Hoe weet ik of ik een zuigende ondergrond heb?

Bij veel van onze producten is het goed om de zuiging uit de ondergrond weg te halen. Maar hoe kom je erachter dat ik een zuigende ondergrond heb? Dit is heel eenvoudig te achterhalen door een natte spons tegen het oppervlak te houden wat je wilt gaan schilderen. Trekt het vocht in de wand? Dan is het aan te raden om een extra laag primer aan te brengen. Blijft de condens van de spons op de wand en kan je het water weghalen met een doekje, zonder dat het in de wand wegtrekt? Dan kan je gerust één laag primer toepassen.

Zuigende ondergronden zijn voornamelijk een net gestucte wand, hout of een metselwand. Investeer daarom altijd in één van onze primers. Het is namelijk zonde wanneer jouw wand ons product volledig opzuigt en je verbruik hierdoor enorm hoog wordt.

Kan ik Beton Ciré aanbrengen op een tegelwand?

Beton Ciré kan over een tegelwand aangebracht worden, het heeft enkel wat voorbereiding nodig. Beton Ciré breng je namelijk aan in een hele dunne laag van 0,3 tot 0,6 mm. Als je een niet vlakke ondergrond hebt gaat je verbruik enorm omhoog. Je kan dus het beste de tegels egaliseren met een polijstschijf. Je kan vervolgens de wand vlak maken met een stucsoort die voor de desbetreffende ruimte geschikt is. Kies bij een vochtige ruimte altijd voor een cementgebonden stuc, zoals Ardex R1C, en voor een droge ruimte voor een gipsgebonden stucsoort. Brengt vervolgens de Beton Ciré primer aan, waarop je de twee lagen Beton Ciré kan aanbrengen. Onze Beton Ciré is al voor je op kleur gemengd en dus kant-en-klaar. Lekker makkelijk en ready to use!

Benieuwd naar wat meer uitleg over hoe je Beton Ciré kan aanbrengen op een tegelwand? Maak gebruik van dit blog en laat je inspireren.

Op zoek naar een product die je rechtstreeks over een tegel kan aanbrengen?

Kies in dat geval voor onze Krijtverf. Met deze verf hoef je alleen de tegel te ontvetten voordat je begint. Nadat je deze stap hebt voltooid, kun je eenvoudig beginnen met het aanbrengen van de Krijtverf. Wil je het oppervlak vervolgens beschermen tegen vuil en beschadigingen? Dan is het aanbrengen van onze Beton Ciré coating de ideale oplossing.

Welke ondergrond is het meest geschikt voor welk product?

Hoe bereid ik mijn ondergrond het beste voor?
Voor al onze verf- en stucsoorten geldt dat je ze het beste op een vlakke ondergrond kunt toepassen. Wij begrijpen heel goed dat dit niet altijd voor iedereen financieel haalbaar is. Een wand stucen kan namelijk flinke kosten met zich meebrengen. Gelukkig hebben we voor dit soort projecten verfsoorten die prima over een andere ondergrond kunnen worden gebracht.

Om je te helpen bij het kiezen van het juiste product, hebben we hieronder een handig overzicht voor je gemaakt. Hopelijk wordt het kiezen van het juiste product hierdoor eenvoudiger.

Egale ondergrond
Al onze producten zijn geschikt voor een egale ondergrond. Bij onze stucsoorten is een egale zelfs een must! Beton Ciré en Leemstuc kunnen alleen op een egale ondergrond worden toegepast. Is de ondergrond nog niet egaal? Dan moet eerst de wand gestuct worden. Dit mag in een droge ruimte gewoon een gipsgebonden stucsoort en in de vochtige ruimte raden we je een cementgebonden stucsoort aan.

Spachtelputz
Spachtelputz is goed overschilderbaar. Eigenlijk kan je al onze verfsoorten toepassen op spachtelputz. Houd er rekening mee dat je verbruik omhoog gaat, omdat de ondergrond niet vlak is. Het voorbereiden van een wand met spachtelputz doe je door een EcoPrimer te gebruiken, alvorens je de verf aanbrengt. Wil je het effect van spachtelputz iets vervagen op de wand? Gebruik dan bij voorkeur de EcoPrimer grof, hier zit iets meer korrel in.

Glasvliesbehang
"
Kan de verf over glasvliesbehang?" is een vraag die wij vaak krijgen. Eigenlijk behandel je glasvliesbehang of Renovlies hetzelfde als spachtelputz. Eerst breng je de EcoPrimer of EcoPrimer grof aan om de zuiging uit de ondergrond te halen. Onze verfsoorten met effect hebben namelijk een gelijkmatige zuiging van de ondergrond nodig om er goed op te kunnen hechten. Je brengt de primer aan om te zorgen voor een neutrale basis van de ondergrond. Als je dit hebt gedaan kan je vervolgens alle verfsoorten uit ons assortiment aanbrengen op de wand. Dus afhankelijk van het effect wat je wilt, kies je de juiste verfsoort uit.

MDF
Sommige mensen zijn heel handig met timmeren. Je kan van MDF hout veel maken, denk aan meubels en wandafwerkingen. Bij MDF platen is de afwerking erg belangrijk. Wil je bijvoorbeeld een tafel maken van MDF hout? Gebruik dan onze Beton Ciré. Beton Ciré hecht hier goed op en kan je goed coaten, waardoor je een sterk product hebt. Beton Ciré is overigens ook heel geschikt voor wandafwerkingen.

Gipsplaat
Het toepassen van onze producten op gipsplaten kunnen we lekker kort over zijn. Eigenlijk kan je gisplaten het beste glad stucen, voordat je onze producten eroverheen aanbrengt. Je wilt namelijk geen naden zien. Vind je naden niet erg? Schuur de gipsplaten dan licht op, breng de EcoPrimer en je kunt vervolgens de platen gaan schilderen.

Spaanplaat
Spaanplaat heeft de neiging om te gaan werken. Wij adviseren, mocht je de keuze hebben, om te kiezen voor gisplaten. Gisplaten zijn makkelijker te stucen.

Multiplex
Je kan prima multiplex gebruiken voor meubels- en kastafwerkingen. Bij Multiplex is het, net zoals bij MDF, belangrijk dat je het oppervlak goed voorbereid op onze verf. Gebruik één van onze primers, voordat je het product aanbrengt.

Fineer plaat
Absolute no-go voor onze producten. Wij raden al onze producten af op deze ondergrond. Het hecht namelijk niet.

Kunststof platen
Geen enkel product uit ons assortiment hecht op deze ondergrond. Gebruik deze ondergrond als voorbereiding dus niet.

Ytong blokken
Heb je een muurtje gemaakt van Ytong blokken? Deze kan je rechtstreeks stucen. In de natte ruimtes met een cementgebonden stucsoort en in de droge ruimtes met een gipsgebonden stucsoort. Pas daaropvolgend altijd een primer toe. Bij natte/vochtige ruimtes adviseren wij onze Beton Ciré en bij droge ruimtes, zoals de woonkamer, slaapkamer etc., kan je prima één van onze verfsoorten kiezen.

Steenstrips
Steenstrips moet je altijd stucen en twee lagen primer gebruiken. Voegen hebben een extreem zuigende werking. Wil je de voegnaden dus niet terugzien? Neem dan het zekere voor het onzekere met onze producten.

Tegels
Wil je iets wat rechtstreeks over een tegel kan? Kies dan voor de Krijtverf van Betonlook.nl. Je kan de tegels vetvrij maken, primer eroverheen aanbrengen en dan de Krijtverf. Wil je het toepassen achter een wastafel? Gebruik dan de Beton Ciré coating om de verf goed te beschermen tegen vuil. Onze andere producten zijn niet geschikt voor een rechtstreekse hechting op tegels. Je dient dan de tegels eerst vlak te maken met een diamantschijf, waarop je het vervolgens kan stucen met een stucsoort die voor ruimte geschikt is.

PVC buis
Wil je een mooie tafelpoot maken van Beton Ciré of een andere vorm? Maak altijd eerst een mal van hout. Hout is namelijk harder dan PVC buis. Je voorkomt met een mal dat je sneller een deuk of beschadiging hebt in je materiaal.

Hoe bereken ik het aantal m²?

Wil je weten hoeveel verf of stuc je nodig hebt voor jouw project? Dan is het handig dat je het aantal m² kan berekenen. Wij leggen je in een aantal korte stappen uit hoe je het aantal m² van je oppervlak kan berekenen.

Wand
Het aantal m² van je wand bereken je door lengte x breedte te vermenigvuldigen. Dus als je een plafond hebt van 2.80m hoog is en je wand 5m lang, vermenigvuldig je 2.80 x 5. Het oppervlak komt dus uit op 14m². Heb je een wand met ramen of met deuren? Deze bereken je op dezelfde manier; lengte x breedte. Het oppervlak van de ramen of deuren haal je van het totale oppervlak van de wand af. Zo weet je precies hoeveel verf of stuc je nodig hebt.

Plafond/ vloer berekenen
Bij een plafond kijk je vanaf de bovenkant van de bouwtekening. Je doet dan eigenlijk hetzelfde als bij de wand. Je neemt de lengte x breedte van de ruimte. Dus is je woonkamer 10 meter lang en 5 meter breed, dan vermenigvuldig je 10 m x 5 m. Je hebt dan een oppervlak van 50m². Heb je een hoek in de woonkamer. Kijk dan naar de breedte van dit hoekje en de lengte hiervan. Haal deze van het totale oppervlak af.

Vind je het lastig om het aantal m² te berekenen? Neem dan gerust op met onze klantenservice. Wij helpen je graag, zodat je de juiste hoeveelheid van de verf of stuc kunt bestellen.