Gratis verzending vanaf €75,00 in NL, BE & DE Wij verzenden CO2 neutraal Voor 12:00 besteld, is dezelfde werkdag verzonden
Kleurstalen keuzehulp
  1. Home
  2. Veelgestelde vragen
  3. Voorbereiding
  4. Hoe bereid ik de wand voor?

Voorbereiding

Wat moet ik aan de voorbereiding doen?

Het is belangrijk voordat je begint met schilderen om te zorgen dat je een goede ondergrond hebt. Welk product wil je gebruiken en welke ondergrond heb je hiervoor nodig? De beste ondergrond voor al onze producten is een egale ondergrond. Daar is ook het verbruik op berekend. Bij gewone muurverf van de bouwmarkt gebruik je meestal een grondverf om deze voor te bereiden op de verf die je wilt aanbrengen. Bij onze verfsoorten is dit onze EcoPrimer, of de BioPrimer. Deze primers zorgen er namelijk voor dat je een gelijkmatige zuiging hebt van de ondergrond en dat je een neutrale basis creëert om je verf aan te brengen. Je krijgt een goede hechting van de verf.

Bij de Beton Ciré is dit de Beton Ciré primer. We hebben het daarbij eenvoudig voor je gemaakt. We bieden complete pakketten aan, waardoor je gelijk kan beginnen aan je klus.

Twijfel je over een bepaalde ondergrond? Schroom dan niet om contact met één van ons op te nemen. Wij denken namelijk graag mee welk product het meest geschikt is voor welke ondergrond en hoe jij je ondergrond het beste kan voorbereiden op ons product. Dit zodat jij het mooiste resultaat bereikt met ons product.


Hoe bereid ik de wand voor?

Wil je een egale wand verven? Dan kan je onze primer aanbrengen en direct beginnen met schilderen. Heb je een afneembare verf op je egale wand zitten? Schuur deze dan altijd lichtjes op, zodat de primer goed kan hechten aan de wand.

Is je wand niet egaal en is dit wel je wens? Je kan de wand dan gladstuccen met een stucsoort die voor die ruimte geschikt is. Denk eraan om in vochtige ruimtes een cementgebonden stucsoort te gebruiken en in droge ruimtes een gipsgebonden stucsoort.

Voor verfsoorten met een structuur is het belangrijk dat je overal een gelijkmatige zuiging hebt. Bij een gestucte wand heb je nog veel zuiging in de ondergrond zitten. Breng daar altijd een primer aan en bij voorkeur twee lagen primer. Dit geldt hetzelfde voor andere zuigende ondergronden als hout. Zorg dat je de naden goed dichtzet met stucgaas en daaropvolgend stuct en zorg ervoor dat de primer de wand goed afsluit. Je kan er misschien tegenop zien de extra kosten wat een primer met zich mee brengt. Uiteindelijk verdien je de kosten ook terug, omdat het verbruik van de verf minder hoog ligt. Gebruik altijd onze primers. Deze zijn veelvoudig getest op onze producten, waardoor we hier ook volledige garantie op kunnen geven in combinatie met onze producten.

Hoe weet ik of ik een zuigende ondergrond heb?

Bij veel van onze producten is het goed om de zuiging uit de ondergrond weg te halen. Maar hoe kom ik erachter dat ik een zuigende ondergrond heb? Dit is heel eenvoudig te achterhalen. Je kan een natte spons tegen het oppervlak houden wat je wilt gaan schilderen. Trekt het vocht in de wand? Dan is het aan te raden om een extra laag primer aan te brengen. Blijf de condens van de spons op de wand en kan je het water weghalen met een doekje, zonder dat het in de wand wegtrekt? Dan kan je gerust één laag primer toepassen.

Zuigende ondergronden zijn voornamelijk een net gestucte wand, hout, of een metselwand. Investeer daarom altijd in één van onze primers. Het is namelijk zonde wanneer jouw wand ons product volledig opzuigt en je verbruik hierdoor in enorm hoog wordt.

Kan ik Beton Ciré aanbrengen op een tegelwand?

Beton Ciré kan over een tegelwand aangebracht worden. Het heeft enkel wat voorbereiding nodig. Dit omdat Beton Ciré in een hele dunne laag wordt aangebracht 0,3 mm tot 0,6 mm. Als je een niet vlakke ondergrond hebt gaat je verbruik enorm omhoog. Je kan het beste dus de tegels egaliseren met een polijstschijf. Je kan vervolgens de wand vlak maken met een stucsoort die voor de destbetreffende ruimte geschikt is. Ga voor vochtige ruimtes altijd voor Ardex R1C, en voor droge ruimtes een gipsgebonden stucsoort. Brengt vervolgens de Beton Ciré primer aan, waarop je de twee lagen Beton Ciré kan aanbrengen. Onze Beton Ciré is een kant en klare pasta die al op kleur gemengd is. Lekker makkelijk dus en ready to use!


Op zoek naar een product die je rechtstreeks over een tegel kan aanbrengen?

Kies dan voor onze Krijtverf. Je hoeft bij deze verf alleen de tegel te ontvetten en een primer toe te passen van ons. Je kan het na deze stappen eenvoudig schilderen met de Krijtverf. Wil je het beschermen tegen vuil en veel gebruik? Pas dan de Beton Ciré coating toe.Welke ondergrond is het meest geschikt voor welk product?

Hoe bereid ik mijn ondergrond het beste voor, zodat ik alles uit het product haal?


Voor al onze verf en stucsoorten geldt dat je ze het beste op een vlakke ondergrond kan toepassen. Wij begrijpen heel goed dat dit niet altijd voor iedereen financieel haalbaar is. Een wand stuccen kan namelijk flinke kosten met zich meebrengen. Gelukkig hebben we voor dit soort projecten verfsoorten die prima over een andere ondergrond kunnen worden gebracht.

Om jullie te helpen om bij het juiste product te komen hebben we hieronder een handige tabel gemaakt. Hopelijk wordt het kiezen hierdoor eenvoudiger.


Egale ondergrond

Al onze producten zijn geschikt voor een egale ondergrond. Bij onze stucsoorten is dit een must! Dus wil je Beton Ciré, of Leemstuc gaan toepassen binnen je woonruimte. Pas dit altijd toe op een egale ondergrond. Dit mag in een droge ruimte gewoon een gipsgebonden stucsoort zijn en in de badkamer raden we je een cementgebonden stucsoort aan.


Spachtelputz

Spachtelputz is goed overschilderbaar. Eigenlijk kan je al onze verfsoorten toepassen op Spachtelputz. Houd er rekening mee dat je verbruik wel omhoog gaat. Het voorbereiden van een wand met Spachtelputz doe je door een EcoPrimer of BioPrimer te gebruiken, alvorens je de verf aanbrengt. Wil je het effect van de Spachtelputz iets vervagen op de wand, omdat je het niet mooi vindt? Gebruik dan bij voorkeur de EcoPrimer hier zit al iets van een korrel in. Doe je erna twee lagen Betonlook verf? Dan zal je minder van de Spachtelputz terugzien.


Glasvliesbehang

Kan de verf over glasvliesbehang? Dit is ook vaak een vraag die wij krijgen. Eigenlijk behandel je glasvliesbehang, of Renovlies hetzelfde als bij Spachtelputz. Eerst een EcoPrimer, of BioPrimer om de zuiging uit de ondergrond te halen. Onze verfsoorten met Structuur hebben namelijk een gelijkmatige zuiging van de ondergrond nodig om er goed op te kunnen hechten. Je brengt daarbij de primer aan om te zorgen voor een neutrale basis van de ondergrond. Als je dit hebt gedaan kan je vervolgens alle verfsoorten uit ons assortiment aanbrengen op de wand. Dus afhankelijk van het effect wat je wil kies je de juiste verfsoort erbij uit.


MDF-plaat

Sommige mensen zijn heel handig met timmeren. Je kan van MDF hout veel maken. Denk aan meubels, wandafwerkingen etc. Bij MDF platen is de afwerking gigantisch belangrijk bij onze producten. Wil je bijvoorbeeld een tafel maken van MDF hout? Gebruik dan onze Beton Ciré. Deze hecht hier rechtstreeks op en kan je goed coaten, waardoor je een sterk product hebt. Beton Ciré is overigens ook heel geschikt voor wandafwerkingen.

Gipslaat

Gipsplaten hier kunnen we lekker kort over zijn. Eigenlijk kan je gisplaten het beste gladstuccen, voordat je onze producten erover heen doet. Je wilt namelijk geen naden zien. Vind je naden niet erg? Schuur de gipsplaten dan ligt op en pas onze EcoPrimer, of BioPrimer toe. Je kan dan vervolgens de platen schilderen.

Spaanplaat

Een spaanplaat heeft eerder de neiging om te gaan werken. Dus mocht je een keuze hebben om je oppervlak voor te bereiden op onze verf/ stucsoorten, zullen wij eerder adviseren om gisplaten te gebruiken, omdat je deze makkelijker kan stuccen.

Multiplex

Je kan prima multiplex gebruiken voor meubels/ kastafwerkingen. Bij Multiplex is het net zoals bij MDF belangrijk dat je het oppervlak goed voorbereid op onze verf. Gebruik één van onze primers, voordat je het product aanbrengt.

Fineer plaat

Absolute no-go voor onze producten. Wij raden al onze producten af op deze ondergrond. Het hecht namelijk niet.

Kunststof platen

Geen enkel product uit ons assortiment hecht op deze ondergrond. Gebruik deze ondergrond als voorbereiding dus niet

Ytong blokken

Heb je een douchemuurtje gemaakt van Ytong blokken? Deze kan je rechstreeks stuccen. In de natte ruimtes met een cementgebonden stucsoort en in de droge ruimtes met een gipsgebonden stucsoort. Pas daaropvolgend altijd een primer toe. Bij natte ruimtes gebruik onze Beton Ciré, en bij droge ruimtes zoals een muurtje woonkamer etc. kan je prima één van onze verfsoorten kiezen.

Steenstrips

Steenstrips altijd stuccen en twee lagen primer gebruiken. Voegen hebben een extreem zuigende werking. Wil je de voegnaden dus niet terugzien? Neem dan het zekere voor het onzekere met onze producten.

Tegels

Wil je iets wat rechtstreeks over een tegel kan? Kies dan voor de Krijtverf van Betonlook.nl. Je kan de tegels vetvrij maken, primer eroverheen doen en dan de Krijtverf. Wil je het toepassen achter een wastafel? Gebruik dan de Beton Ciré coating om de verf goed te beschermen tegen vuil. Onze andere producten zijn niet geschikt voor een rechtstreekse hechting op tegels. Je dient dan de tegels eerst vlak te maken met een diamantschijf, waarop je het vervolgens kan stuccen met een stucsoort die voor ruimte geschikt is.

PVC buis

Wil je een mooie tafelpoot maken van Beton Ciré, of een andere aparte vorm? Maak altijd eerst een mal van hout. Hout is namelijk harder dan PVC buis. Je voorkomt met een mal dat je sneller een deuk, of beschadiging hebt in je materiaal.

Hoe bereken ik het aantal m²?

Wil je weten hoeveel verf je nodig hebt? Dan is het handig dat je het aantal m² kan berekenen. Wij leggen je in een aantal korte stappen uit hoe je het aantal m² van je oppervlak kan berekenen.

Wand

Het aantal m² van je wand bereken je eigenlijk door de lengte x de breedte te vermenigvuldigen. Dus als je plafond 2.80 hoog is en je wand 5 m² lang doe je 2.80 x 5, waardoor je een oppervlak hebt van 14m². Heb je een wand met ramen, of met deuren? Deze bereken je op dezelfde manier. Breedte van het raam x de lengte, deze haal je van het totale oppervlak van je wand af. Zo weet je precies hoeveel verf je nodig hebt om je wanden te schilderen.

Plafond/ vloer berekenen

Bij een plafond kijk je vanaf de bovenkant van de bouwtekening. Je doet dan eigenlijk hetzelfde als bij de wand. Je neemt de lengte x breedte van de woonkamer. Dus is je woonkamer 10 meter lang en 5 meter breed. Dan doe je de berekening lengte x breedte. Dus 10x 5. Je hebt dan een plafond van 50m². Heb je een hoek in de woonkamer. Kijk dan naar de breedte van dit hoekje en de lengte hiervan. Haal deze van het totale oppervlak af.

Vind je het lastig om het aantal m² te berekenen? Neem dan gerust op met onze klantenservice. Wij helpen je graag, zodat je de juiste hoeveelheid van de verf of stuc kan bestellen.