Gratis verzending vanaf €75,00 in NL, BE & DE Wij verzenden CO²-neutraal Op werkdagen voor 12:00 besteld is dezelfde dag verzonden
Uitstekend
  • 8.9 / 10
(1682)
Webwinkel keurmerk
Offerte aanvragen

Kalkverf op hout

Ontdek de veelzijdige mogelijkheden van Kalkverf op hout met de hoogwaardige producten van betonlook.nl. Stap in de wereld van Kalkverf op hout, waar we je begeleiden bij alles wat je moet weten: van belangrijke overwegingen tot aanbrengtechnieken, en hoe je ervoor kunt zorgen dat je creatie duurzaam blijft voor de toekomst, oftewel houd het samen groen met ons!

Stap 1: kies de juiste ondergrond


Bij het aanbrengen van Kalkverf op hout is het belangrijk om te kiezen voor een ruwere ondergrond. Vermijd daarom houtsoorten die zijn afgewerkt met een laklaagje, aangezien onze Kalkverf hier niet goed op kan hechten.

Een kledingkast van watervast MDF

Voor deze kast hebben we bijvoorbeeld watervast MDF gebruikt om een op maat gemaakte kledingkast te creëren. We wilden de kast dezelfde kleur als de wand geven, wat zorgt voor een harmonieuze en rustige uitstraling in dit interieur. Met deze aanpak kun je een naadloze verbinding tussen meubels en wanden tot stand brengen, waardoor eenheid en rust in je interieur ontstaat. Dit past goed binnen de Japanse, Scandinavische en moderne woonstijl thuis.

  • Geschikt voor MDF
  • Geschikt voor gipsplaat
  • Geschikt voor multiplex
  • Geschikt voor vurenhout
  • Geschikt voor populieren hout
Kalkverf op kledingkast betonlook nl x Homebystuart

Stap 2: schuur het hout lichtjes op


Als je een ondergrond hebt van MDF, gipsplaten, multiplex, vurenhout of populierenhout, is het altijd raadzaam om deze licht op te schuren voordat je onze Kalkverf aanbrengt. Door de ondergrond lichtjes op te schuren, bevorder je de hechting van onze EcoPrimer, waardoor ook de Kalkverf.

Voor het schuren van het hout maken we vaak gebruik van een elektrisch roterende schuurmachine. Een schuurpapier met een korrelgrootte van 80 of 120 is hiervoor ideaal. Met deze schuurmachine bespaar je tijd en kun je het oppervlak snel en efficiënt gladmaken, waardoor je vervolgens gemakkelijk verder kunt met de voorbereidingen voor het aanbrengen van onze Kalkverf.

Kalkverf op moderne kledingkast betonlook nl x Homebystuart

Stap 3: vul oneffenheden op


Oké, we gaan je een geheimpje verklappen. Onze Kalkverf gedijt het beste op een ondergrond die uit één materiaal bestaat. Maar, in het geval van deze kast zijn er schroeven in geboord. We willen natuurlijk voorkomen dat deze schroeven ongewenste oneffenheden veroorzaken in de afwerking van de kast. Dus, laten we je vertellen hoe we dit aanpakken.

Knauf Renoband

We hebben een echt wondermiddeltje ontdekt om kleine gaatjes op te vullen: Knauf Renoband. Met dit product kunnen we de boorgaten gemakkelijk opvullen, waardoor er weer een gladde ondergrond ontstaat. Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat het opgevulde gat gladgeschuurd is voordat je onze EcoPrimer aanbrengt.

Breng vervolgens 2 tot 3 lagen EcoPrimer aan over de opgevulde plekken, zodat de ondergrond wordt afgesloten van zuiging en de hechting van onze Kalkverf wordt gegarandeerd.

Let op: We raden aan om alleen deze specifieke muurvuller te gebruiken voor kleine gaatjes in de wand. Gebruik absoluut geen ander merk of type muurvuller, omdat dit leidt tot ongewenste resultaten. We willen immers voorkomen dat je teleurgesteld raakt, zoals je kunt zien in dit voorbeeldfilmpje.

9e2c0699 4036 495e ab45 36801edaff20

Stap 4: aanbrengen van Kalkverf op hout


Nu je de schroefgaten hebt opgevuld en de deuren hebt voorbereid op een goede hechting van onze EcoPrimer, is het tijd om de EcoPrimer rechtstreeks op de deuren aan te brengen voor een perfecte hechting. Wij adviseren om de deuren uit de kast te halen voordat je begint met het aanbrengen van de EcoPrimer. Dit maakt het proces aanzienlijk eenvoudiger en zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de primer op het oppervlak van de deuren.

Houtsome tips voor perfecte kastdeuren

Nu de EcoPrimer is opgedroogd, is het tijd om de deuren te schilderen. Je kunt handige schraagjes gebruiken, deze zijn betaalbaar en zorgen ervoor dat je de deuren eenvoudig kunt schilderen. Als je wilt voorkomen dat de deuren vies worden, kun je ze gewoon in de kast hangen en ze van daaruit schilderen. Door de deuren rechtop te laten staan, hebben ze minder kans om vuil te worden.

Breng de Kalkverf in 2 lagen aan met een blokkwast. Let goed op wat de boven- en onderkant is van de kastdeur voordat je begint met schilderen, anders loop je het risico dat het boogjespatroon ondersteboven wordt aangebracht, en dat zou natuurlijk zonde zijn.

Kalkverf aanbrengen van betonlook nl

Stap 5: ontdek de voordelen van onze Bio verfcoating op hout


In deze fase heb je de vrijheid om een extra stap te zetten die niet noodzakelijk is maar wel zeer nuttig kan zijn. Voor deze kast hebben we bijvoorbeeld gekozen voor de Bio verfcoating. Waarom? Omdat het ons een geruststellend gevoel gaf dat de kast eenvoudig afneembaar zou zijn. Met deze extra beschermende laag behoudt de kast niet alleen zijn prachtige uitstraling, maar wordt hij ook gemakkelijker schoon te maken en te onderhouden.

De Bio verfcoating biedt bescherming voor je Kalkverf op hout, waardoor het oppervlak wordt beschermd tegen dagelijkse slijtage. Het is echter belangrijk op te merken dat deze coating de verflaag iets donkerder kan maken en dat er bij bepaalde lichtomstandigheden een lichte glans kan ontstaan. Het vinden van een matte coating voor Kalkverf kan uitdagend zijn, maar als je de glans van de Bio verfcoating wilt verminderen, kun je er een laag Beton Ciré coating overheen aanbrengen.

Let op: Beton Ciré coating mag niet direct over Kalkverf worden aangebracht, omdat dit een chemische reactie kan veroorzaken.

  • Afneembaar
  • Kan rechtstreeks op Kalkverf
  • Geniet van een duurzame bescherming op hout
Kalkverf op kastdeuren 237 Muraille betonlook nl
97% ecologisch Gebruiksvriendelijk Prachtige natuurtinten

Perfecte kleuren voor op hout

1 liter
€ 33,95
Klv 236 Tatre Kalkverf
1 liter
€ 33,95
Klv 237 Muraille Kalkverf
1 liter
€ 33,95
Klv 208 Plage Kalkverf
1 liter
€ 33,95
Klv 261 Jute Kalkverf
1 liter
€ 33,95

Vergroot je kennis met ons advies!


Bij betonlook.nl staan we voor je klaar om je kennis te vergroten over het gebruik van Kalkverf op hout. Of je nu een beginner bent of al ervaring hebt, onze expertise helpt jou met het klaren van je Kalkverf klus! Van voorbereiding tot aan toepassingstips, we staan voor je klaar om je stap voor stap te helpen tijdens deze klus. Op deze manier zorgen we dat jouw project vlekkeloos verloopt, want toch met die imperfecte manier van aanbrengen wil je niet dat jouw project in de soep loopt.