Gratis verzending vanaf €75,00 in NL, BE & DE Wij verzenden CO2 neutraal Op een werkdag voor 12:00 besteld is dezelfde werkdag verzonden
Uitstekend
 • 8.9 / 10
(1597)
Webwinkel keurmerk
Kleurstalen keuzehulp

Kalkverf op behang aanbrengen

Wil je je muur een frisse uitstraling geven, maar zit je vast met behang? Geen paniek! Het aanbrengen van onze Kalkverf op behang kan een geweldige oplossing zijn om je ruimte een geheel nieuwe look te geven. Ben je nieuwsgierig hoe je deze metamorfose kunt aanpakken? Geen zorgen, wij staan klaar om je uitgebreid te informeren en je stap voor stap te begeleiden door dit creatieve proces.

Stap 1: onderzoek welk soort behang je hebt


Om te bepalen of onze Kalkverf de perfecte keuze is om jouw behang om te toveren naar een frisse nieuwe look, is het van essentieel belang om eerst te achterhalen welk type behang je momenteel hebt. Met een scala aan behangsoorten, variërend van glasvezel tot papier en zelfs textiel, is het cruciaal om de juiste ondergrond te hebben waarop onze Kalkverf optimaal kan hechten.

Ga voor een succesvol resultaat

Kalkverf is een schitterende techniek om je muren nieuw leven in te blazen, maar om een succesvol resultaat te behalen, is het essentieel om te starten met een geschikte basis. Daarom leggen we je hieronder graag uit op welke soorten behang onze Kalkverf goed hecht. Als je één van deze behangsoorten hebt, laten we je ook zien hoe je deze op de juiste manier kunt veranderen naar die gewilde betonlook.

 • Geschikt voor renovlies
 • Geschikt voor vliesbehang
 • Geschikt voor glasvezelbehang
 • Geschikt voor papieren behang
Kalkverf in de kleur 204 Ivoire betonlook nl

Stap 2: het aanbrengen van de EcoPrimer


Als je dus één van de genoemde behangsoorten hebt en aan de slag wilt gaan met onze Kalkverf, dan is het belangrijk om de hechting tussen het behang en onze Kalkverf optimaal te bevorderen. Dit kun je bereiken door gebruik te maken van onze EcoPrimer. Voor behang is één laag EcoPrimer voldoende om de hechting van onze Kalkverf te verzekeren.

Het aanbrengen van de EcoPrimer is ontzettend eenvoudig. Je hebt de optie om de EcoPrimer te verdunnen met 20% water, wat het makkelijker maakt om het op je wand aan te brengen met een microvezel roller. Als je ervoor kiest om het met een kwast aan te brengen, kun je de EcoPrimer ook onverdund gebruiken op je oppervlak. Het verdunnen met water is meer een handige tip om de verwerking over het behang heen te vergemakkelijken.

 • Gebruiksvriendelijk
 • Kant- en klaar voor gebruik
 • Verbetert de hechting van de verf
 • 95% Ecologisch, en ook nog eens duurzaam
 • Je kan onze EcoPrimer met 20% water verdunnen
Eco Primer productafbeelding

Stap 3: kies de juiste kleur voor je Kalkverf op behang


Voordat je begint met het aanbrengen van de Kalkverf, is het van cruciaal belang om de juiste kleur te kiezen voor jouw project. Het zou namelijk zonde zijn als je teleurgesteld bent door het uiteindelijke effect, vooral bij gebruik op behang, waarbij het daglicht ook een grote rol kan spelen.

Voorkom teleurstelling | bestel een kleurstaal

Het is belangrijk om te realiseren dat de kleur van de Kalkverf sterk kan worden beïnvloed door de lichtinval in de ruimte. Daarom raden we aan om goed na te denken over de sfeer die je wilt creëren en om eventueel kleurstalen te testen in verschillende delen van de kamer, zowel bij daglicht als bij kunstlicht, voordat je definitief een keuze maakt. Op deze manier kun je er zeker van zijn dat de gekozen kleur perfect past bij de ambiance die je voor ogen hebt.

Een andere handige manier om te testen of je de perfecte kleur hebt gekozen en of onze Kalkverf goed hecht op je behang, is door een kleurtester te bestellen. Als extra optie bieden we ook een tester van de EcoPrimer aan. Je kunt hiermee eerst de EcoPrimer op je behang testen, gevolgd door de Kalkverf. Op deze manier kun je met volle zekerheid vaststellen of de kleur en de verf perfect passen bij jouw woonruimte. Zo ben je verzekerd van een resultaat dat helemaal naar wens is

 • Handgeschilderde kleurstalen
 • Ontdek onze originele Kalkverf
 • Kleurstalen voor maar liefst €1.50
 • Maak de juiste kleurcombinaties
Flatlay betonlook nl met Kalkverf in de kleur 266 Cachée

Stap 4: meng je bestelde verf en schilderen maar!


Nu je de juiste kleur hebt gekozen, is het tijd om de Kalkverf op kleur te mengen zodat je de wand een echte transformatie kunt geven. Benieuwd hoe je dit doet? Lees hier de volledige instructies voor het op kleur mengen van onze Kalkverf.

Twee lagen voor extra diepte

Bij het aanbrengen van onze Kalkverf is het altijd aan te raden om twee lagen aan te brengen. Begin bovenaan in een hoek en werk in een schuine lijn naar beneden. Het is hierbij juist belangrijk dat je het niet perfect aanbrengt! Dus, voor degenen onder ons die misschien wat minder precies zijn, is deze taak perfect geschikt. Imperfectie? Dat klinkt toch veel beter, nietwaar? Wacht vervolgens tot de eerste laag droog is en breng dan pas de tweede laag aan. Op deze manier heb je nu succesvol Kalkverf op je behang aangebracht. Lekker makkelijk, toch?

Ontdek de geheimen van een vlekkeloze toepassing van onze Kalkverf! Bezoek onze bruisende Instagram-pagina en laat je inspireren door korte, pakkende tips over wat te vermijden tijdens het verfproces. Deze waardevolle inzichten bieden niet alleen een duidelijk beeld van wat te vermijden, maar zullen je ook helpen om het maximale van onze Kalkverf te benutten. Vergezel ons op onze socials en tagg ons in jouw project. Laten we onze creativiteit delen.

Kalkverf 235 Monoliet van betonlook nl

De meest populaire Kalkverf kleuren

Klv 205 Crème Kalkverf
1 liter
€ 33,95
Klv 237 Muraille Kalkverf
1 liter
€ 33,95
Klv 235 Monoliet Kalkverf
1 liter
€ 33,95
Klv 236 Tatre Kalkverf
1 liter
€ 33,95
Meer dan 80 kleuren Gratis professioneel advies Gratis instructievideo's

Meer dan 80 kleuren Kalkverf


Bij betonlook.nl vind je alles wat je nodig hebt voor een verbluffende make-over met Kalkverf op behang! Met een uitgebreid assortiment van meer dan 80 aardse tinten Kalkverf, bieden we voor elke smaak en stijl de perfecte optie. Maar daar blijft het niet bij! Naast onze klassieke Kalkverf hebben we ook de innovatieve Kalkverf plus en de nieuwste kleurcollectie de Japandiverf; beide met unieke betonlook kleuren die je muur een bijzondere uitstraling geven. Dus, als je die moderne betonlook op jouw behang wilt realiseren, aarzel dan niet langer en plaats je bestelling bij betonlook.nl!