Gratis verzending vanaf €75,00 in NL, BE & DE Wij verzenden CO2 neutraal Op werkdagen vóór 12.00 besteld is dezelfde dag verzonden
Uitstekend
  • 9 / 10
(1336)
Webwinkel keurmerk
Kleurstalen keuzehulp

Pigment poeder

Filters

Kleur
Gebruik
Afneembaar
Vochtbestendig
Ruimte
Toepassing

Pigment poeder

Het pigmentpoeder van Betonlook.nl is in bijna elke denkbare tint verkrijgbaar. Je mengt het door de verf, maar ook door bijvoorbeeld epoxy, kaarsvet en klei.


Assortiment Filters
81. Oxyde de Fer Noir CN Pigment poeder
50 gram
€ 10,08
90. Rosso Veneto Pigment poeder
50 gram
€ 8,96
87. Dioxyde de Titane Pigment poeder
50 gram
€ 8,96
50 gram
€ 9,33
50 gram
€ 7,09
84. Terre De Cassel Pigment poeder
50 gram
€ 8,96
96. Terre Jaune Italie Pigment poeder
50 gram
€ 9,33
89. Rosso Naturale Pigment poeder
50 gram
€ 8,96
57. Terra Rossa Ventilata Pigment poeder
50 gram
€ 8,96
2. Bleu Omega Pigment poeder
50 gram
€ 26,13
50 gram
€ 9,33
50 gram
€ 10,82
€ 8,21
50 gram
€ 20,90
41. Ocre Icles d Italie Pigment poeder
50 gram
€ 9,70
61. Ocre Rouge de Puisaye Pigment poeder
50 gram
€ 7,09
€ 9,33
43. Ocre Jaune Joles Sud Pigment poeder
50 gram
€ 8,59

Weetjes over pigment poeder

  • Voordat je het pigmentpoeder bij de verf doet, los je het eerst op in water.
  • Doe creatief en meng je eigen kleuren. Met een beetje lef meng je zo je unieke en persoonlijke kleurenpalet. Heb je dé kleur gevonden? Schrijf dan de mengverhouding op. Zo weet je precies hoe je de kleuren mengt voor een volgende keer of een grotere hoeveelheid. Speel je liever op safe? Wij hebben bijna 100 kleuren voor je die je ook los kan mengen, dus keuze genoeg.
  • Als een bepaald product niet in je gewenste kleur verkrijgbaar is, dan kun je met pigment poeder de kleur van je dromen maken.
  • Je kunt het poeder ook toevoegen aan bijvoorbeeld voegmortel. Leuk om de voegen in je badkamer of keuken een speelse touch te geven.
  • Ben je een echte hobbyist? Je kleurt er ook je kaarsen mee. Je hoeft dus niet meer op pad om kaarsen in de kleuren van je interieur te zoeken.
  • We hebben ook metallic pigment. Daarmee creëer je een prachtige metallic look op de wand of op meubels.

Hoeveel heb je nodig?

Voor elke kilo product zoals mortel of cement heb je 20 tot 40 gram nodig. Wil je nou verf mengen? Gebruik dan 100-200 gram per liter. De hoeveelheid is afhankelijk van de diepte van de tint die je wilt hebben.

Wat is de droogtijd?

De droogtijd is afhankelijk van waar je het poeder mee mengt. Lees daarom de handleiding van het product waar je het pigment poeder aan toegevoegd hebt.

Hoe bewaar je pigmentpoeder het beste?

Als je pigmentpoeder droog en afgesloten bewaart, heb je er lang plezier van. Het droogt namelijk niet uit.

Overige informatie

De pigmentpoeders van Betonlook.nl zijn bijna allemaal 100% ecologisch en allemaal veganistisch. Er zijn dus geen dierlijke producten in verwerkt.

Weet je niet welke kleur je moet kiezen?

De pigmentpoeders zijn in zakjes van 50 gram verkrijgbaar. Hierdoor kun je eindeloos experimenteren, zodat je de juiste kleur vindt. Kom je er niet uit? Onze professionals geven je met alle plezier kleuradvies.

Wij kunnen natuurlijk de mooiste kleuren verf en Betonstuc voor je mengen, maar met pigmentpoeders ga je zelf met tinten toveren. Niet alleen met verf en stuc, maar je kunt je creativiteit op nog veel meer materialen uitleven.

Wat zijn pigmentpoeders?

De pigmenten van Betonlook zijn kleurpoeders, waarmee je zelf kleur aan je producten geeft. Welke producten dat zijn vertellen we straks. Ze zijn er in bijna alle denkbare kleuren, dus er is altijd een tint die bij jouw smaak en interieur past.

Onze pigment poeders zijn 100% ecologisch en veganistisch. Dat betekent dat er geen dierlijke producten in verwerkt zijn. De poeders lossen makkelijk op in water, dus het mengen is een fluitje van een cent.

Waar kun je pigmentpoeders voor gebruiken?

Bijna overal voor! En dat maakt het nou juist zo leuk. Dus ga lekker los met het op kleur brengen van verf, droge soorten (micro)cement, voegmortel, egaline, Betonstuc, Beton Ciré, tadelakt, leem, kalk, vloeibare harsen of epoxy. Maar ook hobbyisten zijn dol op onze pigment poeders. Zij kleuren er bijvoorbeeld kaarsen mee. Dus heb je een restje over? Maak dan zelf kaarsen die bij jouw interieur passen. Maar we kennen ook creatievelingen die het mengen met kleisoorten.

Hoeveel kleuren pigmentpoeders zijn er?

Te veel om op te noemen. We hebben er bijna 100. Variërend van koel kobaltblauw tot warm okergeel en van spierwit tot diepzwart. En natuurlijk kun je ook bij ons terecht voor de moderne kleuren die nú in de woonbladen staan én voor de frisse tinten voor kinderkamers.

Hoeveel heb je nodig?

Bij elke kleur heb je de keuze uit 50, 100, 250 of 500 gram. Je hebt ongeveer 10-40 pigmentpoeder nodig per kilo product. Voor verf is dit zo’n 100-200 gram per liter. Als je 5 kilo Beton Ciré hebt, dan heb je dus 50-200 gram pigmentpoeder nodig. De exacte hoeveelheid hangt af van hoe diep je de tint wilt hebben. Dat is een kwestie van uitproberen. Onze tip: schrijf wel even op hoeveel gram je gebruikt hebt. Stel dat je later nog wat Beton Ciré of verf bij wilt maken, dan kun je exact dezelfde kleur nog een keer maken.

Wat zijn de voordelen van pigmentpoeders?

Ten eerste: je kunt je creativiteit helemaal uitleven in een heleboel toepassingen. Ten tweede: het poeder is makkelijk te verwerken. Om het in vloeibare producten zoals verf te mengen voeg je er een beetje water aan toe, dan lost het daar in op. Vervolgens meng je het met het product en klaar ben je. En ten derde: het poeder is heel lang houdbaar en droogt niet uit. Bewaar het wel op een droge plek, dan heb je er het langst plezier van.

En nu?

Het lijkt misschien een beetje spannend om zelf je kleuren te mengen, maar het is hartstikke leuk. En je kunt het op je gemak proberen met een zakje van 50 gram, dus wat kan je gebeuren? Ga je voor meer zekerheid, Whatsapp, mail of bel ons dan even. We helpen je graag op weg.

Is het gelukt en ben je hartstikke trots op het eindresultaat? Onze volgers en wij genieten graag met je mee op social media. Dus tag ons even, dan liken of delen we jouw creatie op Instagram en Facebook. En als je daar toch bent: je vindt er ook hele handige tips in instructies.

Duurzaam wonen award Pop Up 2
Duurzaam Wonen Awards 2023

Stem op Betonlook en help ons winnen! Het kost je ongeveer 20 seconden en kan eenvoudig via onderstaande link.

Stem op ons